Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter ni år med hardt arbeid og norske investorpenger går Campadre omsider med overskudd

Etter ni år med hardt arbeid og norske investorpenger går Campadre omsider med overskudd
Foto: Yayimages / Fotomontasje
Ole Martin N. Evensmo

Eierne i Campadre har grunn til å smile. Etter ni år kan selskapet endelig vise til svarte tall i regnskapet.

ANNONSE

Det har nå gått ni år siden en gjeng profilerte svenske næringslivsledere gikk sammen og etablerte shoppingklubben Campadre.

Campadre selger i stor grad klær fra kjente merkevarer til reduserte priser. De startet opp med Campadre.com, men selskapet kjøpte i fjor også den konkurrende medlemsbaserte shoppingportalen Members.com fra Qliro Group.

I 2012 gikk også  det norske investeringsselskapet Incitia Ventures fulle av optimisme inn på eiersiden.

- Vi er veldig glade for å få muligheten til å investere i Campadre. På Campadre er det et sterkt team som jobber hardt for å bygge og utvikle en sterk forretningsmodell i et nytt marked med stort potensial. Sammen med ledelsen, styret og de andre eierne ser vi frem til å bruke vår erfaring og kunnskap for å utnytte dette potensialet, sa Jens Petter Falck, partner hos Incitia Ventures i 2012.

Millionoverskudd

I mars 2016 gikk selskapet ut i media og meldte om god stemning og svarte tall, men når året var omme og regnskapet var klart, var status en omsetning på 147 millioner svenske kroner og et resultat på minus 3,4 millioner kroner.

Nå lover igjen Campadre svarte tall.

Og denne gangen snakker vi ikke om optimistiske estimater, men faktiske tall. I fjor økte Campadre salget med 40 prosent og endte på cirka 200 millioner svenske kroner. Driftsresulatet endte med 4 millioner kroner i pluss. 

- I løpet av de senere årene har vi lagt ned mye innsats i å bygge en fungerende skalerbar infrastruktur for e-handel. Det begynner nå å gi resultat i form av kraftig økning i salget og en tilstrømning av nye kunder, sier Stefan von Stein, administrerende direktør hos Campadre, i en kommentar til næringslivsavisen Dagens Industri.

Selskapet oppgir ikke omsetning per land i sin pressemelding, men opplyser om at det svenske markedet er størst, tett etterfulgt av Norge og Finland. 

Sikter mot milliarden

I en pressemelding melder selskapet at de nå sikter mot Nederland. Det blir i tilfelle første ikke nordiske-satsing for Campadre. Nå siktes det høyt.

- I 2016 utviklet vi en helt ny IT-plattform og byttet logistikkpartner for å forbedre vårt til bud til våre  varemerkeleverandører, samt servicen til våre kunder. Vi er veldig fornøyde med den organiske veksten som sammen med oppkjøpet av Members.com gjør at vi skal nå vårt mål om én milliard kroner i 2020, sier Stefan von Stein i en pressemelding.

 

Del artikkel: