Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter oppkjøp - Kid økte omsetningen med 52 prosent

Kid kjøper opp den svenske interiørkjeden Hemtex
Oppkjøpet av svenske Hemtex virket inn på Kid sitt andre kvartal, som viste en økning i omsetning på over 50 prosent.
Foto: Bjørn Skomakerstuen.
therese.karlsrud.haugen

Omsatte for 428 millioner kroner.

ANNONSE

I midten av mai kjøpte Kid opp den svenske interiørkjeden Hemtex av Ica Gruppen for en avtalt kjøpesum på 37,6 millioner svenske kroner, basert på en selskapsverdi på 226 millioner kroner. 

Nå som Kid rapporterer tallene for andre kvartal kommer dermed 107,4 millioner fra Hemtex. Omsetningen landet med dette på 428, 8 millioner, som er en økning på 52,3 prosent fra 281,5 millioner kroner under samme periode i fjor.

Les også: Etter oppkjøpet av Hemtex - skal åpne 20 nye butikker

- Vi har økt salget i alle kategorier

Det justerte driftsresultatet ble 85,8 millioner kroner, som justert for IFRS 16-effekter endte på 34,7 millioner kroner.

- Vi ser økt salg i alle kategorier, sett bort ifra et fall i salget av hagemøbler, som var forventet etter en uvanlig varm og solrik sommer, sier Anders Fjeld, daglig leder i Kid, i en kommentar til rapporten. 

Omnikanalen vokser

Nettsalget alene skal på sin side ha gått opp med 31,2 prosent. For de siste 12 månedene summeres inntektene fra netthandel til 74,7 millioner kroner, som er en økning fra 53,1 millioner kroner året før. 

- Vår omnikanal fortsetter å vise tilfredstillende vekst på tvers av alle kanaler, og igjen økte vi vår markedsandel i Norge.

Les også: Princess doblet resultatet i fjor: - Vi mener selv vi kan bedre

Del artikkel: