Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Europris bygger gigantlager i Moss

Netthandel

60 000 kvadratmeter stort lager gir 250 arbeidsplasser når det står ferdig over sommeren 2019.

ANNONSE

Europris har besluttet å lokalisere sitt nye sentrallager til Moss Næringspark. Foreløpig estimat på ferdigstillelse er annet halvår 2019, kommer det frem i en pressemelding som ble sendt ut tirsdag morgen.

Dette betyr blant annet 250 nye arbeidsplasser i Mosse-regionen.

Les også: Robert Gentz: Europas digitale motekonge

Ennå ingen nettbutikk

Europris er en stor aktør med sine mange fysiske butikker. Men de har ennå ingen nettbutikk. På nett i dag har de bare en såkalt digitalkatalog hvor man kan se hva butikkene har å tilby.

- Vi er veldig glade for å ha landet med en fremtidsrettet og moderne logistikkløsning for Europris. Det nye sentrallageret vil legge grunnlaget for at vi kan fortsette å vokse på en kostnadseffektiv måte. Masse hardt arbeid gjenstår før vi er i mål, men med dette er vår konkurransekraft styrket i et langsiktig perspektiv, sier administrerende direktør i Europris, Pål Wibe.

Europris har det siste året brukt mye tid på å analysere og evaluere hva slags lager selskapet skal ha i fremtiden og hvor det skal ligge. De viktigste kriteriene for valg av lokasjon har vært riktige prosjektkostnader, et moderne og kostnadseffektivt bygg og en rasjonell layout, samt nærhet til både havn og til butikkmassen.

Etter en lengre prosess har Europris valgt å inngå en leieavtale med eiendomsselskapet Fabritius Gruppen AS som vil bli eier og ansvarlig for byggingen av det nye sentrallageret i Moss Næringspark.

Les også: Meieri-kjempe utviklet app i gründer-fart

Stor arbeidsplass

Bygget, som vil bli et av Norges største lagerbygg, får en størrelse på cirka 60.000 kvadratmeter , bestående av et tradisjonelt lager på rundt 46.500 kvadratmeter , et høytlager på omtrent 10.000 kvadratmeter , samt kontorer og servicearealer på rundt 3.000 kvadratmeter.

Det er planlagt cirka 250 arbeidsplasser i bygget.

Les også: Komplett-sjefen Ole Vinje: - Monica Lewinsky hadde aldri blitt min høyre hånd

(Foto: Europris)

Del artikkel: