Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

EVENT: IT-bedrift skal varme opp 1000 boliger med klimasmart datasenter

EVENT: IT-bedrift skal varme opp 1000 boliger med klimasmart datasenter
Petter Knutsson, markedssjef i Glesys.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

- Kunder etterspør klimavennlig IT-drift.

ANNONSE

I samarbeid med Ehandel Event gjennomfører vi i enkelte tilfeller intervjuer med våre samarbeidspartnere. 
 
I takt med at bærekraftbølgen brer seg utover tester stadig flere netthandlere mer miljøvennlige materialer og produkter. Hvordan selve driften av nettbutikken påvirker miljøet, er imidlertid også viktig og noe mange leverandører må tenke på. 

- Tar vare på overskuddsvarmen

IT-selskapet Glesys, som er en ledende leverandør av hosting har høyt fokus på bærekraft og storsatser nå på et helt nytt og klimasmart datasenter i Falkenberg, på Sveriges vestkyst. 
 
- I tillegg til at det drives av 100 prosent fornybar energi tar vi vare på overskuddsvarmen og bidrar med varme til 1000 boliger i kommunen. Mange av våre kunder etterspør klimavennlig IT-drift av deres nettbutikker og det kommer ikke til bli mindre. Vi har tidligere gjort lignende satsning på vårt datasenter i Stockholm og er glade og stolte over å gjøre det på et nytt sted i Sverige, sier Petter Knutsson, markedssjef i Glesys, til Ehandel.
 
Den svenske leverandøren tror dessuten miljø- og klimaspørsmål vil bli enda viktigere fremover.
 

- Har dere noen spådommer for 2020?
 
- Spørsmål om miljø og klima kommer til å gjennomsyre flere av våre virksomheter. Ambisjonen om å optimere netthandelen for klimaets skyld blir mye viktigere, uansett om det dreier seg om produktutvalg, IT-drift, leveringsmåter eller emballasje, svarer Knutsson.

Nettaktører trosser "butikkdød"

- Hvilke trender innen e-handel synes dere er mest interessante?
 
- Personlig synes jeg det er veldig spennende at vi ser stadig flere nettaktører ta steget og åpner fysiske butikker, samtidig som vi er vitne til "butikkdøden". Det skaper helt nye og spennende måter å samhandle med kundene på og lar dem komme nærmere produktene, samtidig som man opprettholder sin digitale virksomhet, sier han.

- Verdifull innsikt

Glesys er også en av selskapene du kan møte på under Norges første Emeet, som går av stabelen 24.oktober i Oslo. Spesielt siden konferansen er deltagerstyrt, er det en gylden mulighet for leverandører som Glesys å tilegne seg mer innsikt om eksisterende og fremtidige kunder. 
 
- Vi har vært med på å sponse Emeet nesten fra start, noe vi gjør fordi det er en så unik konferanseform. Emeet tilbyr et miljø der alle deltar på like vilkår og deler sin kunnskap, sine problemer og utfordringer av sjenerøsitet. For oss som netthandelsleverandør kan vi skaffe oss verdifull innsikt om netthandlernes virksomheter og behov, avslutter Knutsson.

Del artikkel: