Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Expert-robot starter ny priskrig

Netthandel

Roboten garanterer at det nå blir samme priser i butikk som det er på nett.

ANNONSE

Roboten sammenligner ikke bare prisene med Experts egen nettbutikk, men også med konkurrentenes.

- Dette er en revolusjon, hvor den desidert største vinneren blir forbrukeren. Her får man en prisrobot som garanterer forbrukeren lave priser hele tiden, sier Anders Nilsen, administrerende direktør i Expert.

Ny priskrig

Roboten følger kontinuerlig prisene på nett, og vil hver dag automatisk justere prisene i de fysiske Expert-butikkene.

- Dette er helt nytt, kjempekult og gjør prissettingen vanntett. Det er ingen tvil om at vi med dette vil gjøre elektroniske produkter for nordmenn enda billigere, sier Nilsen.

Tross at nordmenn aldri har fått mer elektronikk for pengene, varsles det ytterligere priskutt i butikkene. Expert hevder de er like billige eller billigere enn de største kjedene på 92 prosent av sortimentet på sammenlignbare produkter - og bedre skal det bli.

- Det at vi nå kan garantere samme pris i butikk som på nett, vil gjøre oss enda billigere, sier Nilsen.

Landsdekkende prissetter

Roboten, som det har blitt benyttet store ressurser på å utarbeide, ser på prisene på nett - for så å fysisk endre til billigste priser på alle varene.

- Dette er noe vi vil innføre i hele landet. Expert har i dag 120 butikker i Norge, og vi kobler nå på alle 120 butikkene. Butikkene i de store byene vil allerede til uken ha elektroniske priser som til enhver tid viser laveste oppdaterte nettpris fra Expert.no. De resterende butikkene får dette fortløpende.  Vi er sikre på at vår robot kommer til å bli en megahit, sier Anders Nilsen.

I fjor brukte nordmenn 32,3 milliarder kroner på forbrukerelektronikk. Det er 6,6 prosent mer enn året før. Særlig er det kjøkkenutstyr og hvitevarer vi kjøper mer av, viser stiftelsen Elektronikkbransjens salgsstatistikk.


Veldig mange varehus har elektroniske prisskilt klare denne uken, resten får det i løpet av kort tid.

Veldig mange varehus har elektroniske prisskilt klare denne uken, resten får det i løpet av kort tid.
Foto: Expert

(Alle foto: Trygve Indrelid)

Del artikkel: