Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Facebook lanserer nye netthandelsmuligheter

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Facebook girer opp på netthandel, sakte, men sikkert. I går avduket selskapet nye muligheter for bedrifter.

ANNONSE

Parallelt med sitt annonsesalg, girer amerikanske nettgiganter som Facebook og Google opp sine sastninger på netthandel. Målet er både å øke trafikken og tjene penger på transaksjoner. I går lanserte Facebook nye muligheter for alle bedrifter som har laget Facebook-sider.

Facebook har nå gjort en rekke endringer for hvordan bedrifter kan presentere netthandelsmuligheter, først og fremst på mobilversjonen, som fokuserer på konvertering og netthandel. Hvordan dette vil bli presentert for brukere av store skjermer, forteller ikke selskapet noe om.


Facebook lanserer netthandelsfunksjon

Facebook lanserer netthandelsfunksjon
Den viktigste nyheten er "shop"-fane der bedrifter kan legge ut varer og selge direkte til sluttbrukere uten at de forlater Facebook. Selskaper som selger tjenester får en fane kalt "services" (se skjermbildet). Nettgiganten opplyser at de har 45 millioner aktive bedriftersnettsider, men selskapet forteller ikke noe mer om betingelser eller begrensninger for hva bedrifter kan gjøre.

- Dette rulles nok ut i ukene som kommer, både på desktop og mobil i hele verden, forteller Takin Kroop, senior digital markedsfører i Fanbooster. Vi har allerede sett en endring, kontakt oss-knappen på våre Facebook-sider har blitt løftet opp og ligger nå mye synlig,  

Men det er viktig å huske at veldig få brukere besøker bedriftssider på Facebook, påpeker han.

Det er trenden som er det viktige, mener Kroop. Google og Facebook konkurrerer med hverandre om å kapre mer av netthandelen. Dette gjør de gjennom stadige småendringer. Google lansert nylig en mulighet til å lage annonser som legger varer i handlekurven når man klikker istedet for at man bare kommer til forsiden på nettbutikken. Facebook lanserte nylig en mulighet til å gjøre retargeting med annonser for varer eller tjenester i etterkant av en gitt underside, forteller han.

Del artikkel: