Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Felgbyggeren

Felgbyggeren
Jens Christian Holmen importerer, selger og designer felger til det norske markedet. Her er felgmakeren avbildet i bedriftens lokaler i Porsgrunn.
Bilde: Polar Wheels
Bjørn Skomakerstuen

Han fant aldri felgen han ville ha. Da bestemte Jens Christian Holmen seg for å designe den selv.

ANNONSE

Og siden starten i 2008 har det gått slag i slag og blitt stadig flere forskjellige felgtyper for felgmakeren fra Porsgrunn.

Men han var ikke ukjent med felger før han begynte å sette sitt personlige særpreg på dem.

Skaper særpreg

I totalt 13 år har Jens Christian Holmen drevet med impoert og salg av felger til norske bilentusiaster gjennom firmaet Polar Wheels.

I fjor omsatte han felger for drøyt fire millioner kroner.

Han mener i likhet med mange som leter etter det perfekte «skotøyet» eller «hjulsmykket» til bilen sin at felger radikalt kan endre utseendet på bilen din.

- Mange ønsker å sette et personlig preg på bilen. Her kan du eksperimentere med størrelse, farge og forskjellig design. Noen ønsker for eksempel store kontraster, mens andre vil ha et mer helhetlig uttrykk.Foto: Polar Wheels

For felgbyggeren er det essensielt at felgene ikke skiller seg for mye ut fra bilens opprinnelige design.

- Personlig syntes jeg det er viktig at valget av felger følger bilens designlinjer. Dette er ikke alltid like lett for «mannen i gata» å se. På biler med skarpe linjer passer det med felger med markerte linjer, mens på klassiske biler - med buede og avrundede linjer - vil felger av samme uttrykk være det som passer best.

I år er det sorte, blanke felger som er siste skrik. Men det selges flest sølvfelger.

Bilfilmen «Børning»

Han sier at flere og flere nordmenn blir interessert i felger.

Den norske bilfilmen «Børning» kan ha en viss sammenheng med dette. På filmplakaten til oppfølgeren «Børning 2» er det felgene til Holmen som vekker oppsikt på plakaten.Foto: SF Norge

- Felger er mer tilgjengelig på markedet, og sluttbrukeren blir oftere eksponert for felger nå enn før. Som tidligere er det Premium-bilmerkene det selges mest felger til. Det kommer av at interessen for detaljer og helhetsuttrykket innenfor dette segmentet er høyt.

Del artikkel: