Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Felleskjøpet blir storeier i Dyrekassen.no - tar opp kampen mot utlandet

Dyrekassen.no: Dyremat på døren
Felleskjøpet og Dyrekassen.no forener krefter - (f.v): Kundeservicemedarbeider Tonje-Elin Aasebø, daglig leder Roger Holthe Olsen, CMO Øyvind Eriksen, UX designer Alisa Zaytseva, Sjef for forretningsutvikling Retail Norden i Felleskjøpet, Petter Hagfors, Social Media Coordinator Ingrid Djupevåg og styreleder i Dyrekassen.no Hans Kristian Skjold.
Foto: Christian Furu
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Dyrekassen.no henter inn storeier og 20 millioner kroner.

ANNONSE

Fjoråret ble et rekordår for Dyrekassen.no, med en totalomsetning på 26,3 millioner kroner. Nå får selskapet også inn betydelig vekstkapital fra Felleskjøpet, som skal gjøre de mer konkurransedyktige i møte med utlandet.

- Med Felleskjøpet på laget er ambisjonen både å ta en nummer-en-posisjon i Norge digitalt og å forberede Dyrekassen.no på en større utenlandssatsing, sier daglig leder og medgründer av Dyrekassen.no, Roger Holthe Olsen, i en pressemelding. 

Selskapet, som er en av Norges raskest voksende netthandelsaktører innen kjæledyrsegmentet, skal nærmest ha femdoblet veksten i 2017, og økt med 221 prosent i fjor. 

Sterkere sammen

Investeringen fra Felleskjøpet skal i følge selskapet gjøres delvis som aksjeutkjøp og delvis som emisjon. Aksjeutkjøpet er engleinvestorgrupperingen Connect BAN Bergens første exit noensinne.

Emisjonen skal være Dyrekassen sin største til dags dato, med en totalsum på 20 millioner kroner. 

I forbindelse med krevende tider i detaljhandelen og økt konkurranse fra utlandet, ser nettbutikken det som svært viktig for norske aktører å samarbeide.

- Der Dyrekassen.no er sterk på digitalt salg og digitale kundereiser, er Felleskjøpet blant de beste i Norden både på fysisk handel og produksjon og salg av egne merkevarer innen kjæledyrsegmentet. I stedet for å sitte på hver vår tue og tenke at vi må løse alt på egenhånd, tenker vi i stedet at vi sammen blir vesentlig sterkere og mer konkurransedyktig, sier Holthe Olsen i Dyrekassen.no. 

Tar sikte på Europa

Felleskjøpet, som har et nordisk nedslagsfelt innen detaljhandel, er også godt fornøyd med sin investering i form av en eierandel på 34 prosent.

- Den sterke veksten kombinert med dyktige mennesker i alle posisjoner, gjør oss sterke i troen på at Dyrekassen.no er klare for både enda kraftigere vekst og etterhvert også internasjonalisering. Investeringen er strategisk viktig for oss for å bygge vår posisjon ytterligere innen digital handel i Norden, sier Petter Hagfors, sjef for forretningsutvikling Retail Norden i Felleskjøpet Agri, i en pressemelding. 

Nå som de to selskapene forener kreftene, vil det i større grad satses utenfor landegrensene i kampen mot utlandet. 

- Som for de utenlandske gigantene blir store volum i alle ledd, samt betydelig investeringsvilje kritisk for å lykkes. Kombinasjonen av Dyrekassen.no og Felleskjøpet Agri mener vi gir den nødvendige tyngden til å bygge et norsk og nordisk retailselskap som kan ta markedsandeler både i Norden og forhåpentligvis etterhvert også i andre deler av Europa, sier Holthe Olsen. 

 

 

Del artikkel: