Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Felleskjøpet satser i Sverige - overtar Granngården for 410 mill. svenske kroner

Netthandel
info@netthandel.no

Oppkjøpet sikrer Felleskjøpet en solid nordisk posisjon med fysisk og digital tilgang til 14 millioner kunder.

ANNONSE

Felleskjøpet har de siste årene styrket sin posisjon som faghandel for bonden og forbrukeren i det norske markedet - både på nett og med fysiske butikker.

Gjennom merkevarebygging og investeringer i nye og oppgraderte butikker har forretningsområdet hatt en vekst på 37 prosent de siste fire årene.

Fra norsk til nordisk aktør

Med kjøpet av Granngården blir Felleskjøpet en stor, nordisk faghandel med hovedvekt på landbruk, kjæledyr, hest, hage, uterom og friluftsliv.

- Granngården er en sterk merkevare med røtter tilbake til det svenske landbruket. Med dette kjøpet får vi en solid nordisk posisjon innen detaljhandel, og tilgang på et marked med tilsammen 14 millioner kunder. Vi øker vår konkurransekraft både på innkjøp og vareforsyning samtidig som vi legger til rette for en kostnadseffektiv utvikling av nye digitale kundekonsept, sier John Arne Ulvan konsernsjef i Felleskjøpet Agri, i en pressemelding.

Oppkjøpet gjennomføres ved at Felleskjøpet Agri SA kjøper selskapet Granngården AB.

Selger er det private eierskapsfondet EQT Opportunity, som i 2008 kjøpte Granngården fra samvirkebedriften Lantmännen.

Kundeklubb med 1,1 mill. medlemmer

Kjøpesummen for aksjene er 410 millioner svenske kroner.Granngården er gjennom sine 108 butikker over hele Sverige og sin e-handelsvirksvirksomhet en ledende aktør på det svenske markedet innen hage, kjæledyr, hest, husdyr, landbruk og friluftsliv.

Selskapets kundeklubb har 1,1 millioner medlemmer.

Granngården omsatte i 2015 for 1,7 milliarder svenske kroner. Gjennomsnittlig driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) de siste tre årene er på om lag 60 millioner svenske kroner.

Virksomheten har rundt 550 årsverk og hovedkontor i Malmø. Utviklingen i 2016 viser god fremgang.

Felleskjøpet har siden den første Felleskjøpet-butikken ble åpnet i 1994 vært en faghandel for både bønder og forbrukere.

Felleskjøpet Agri sin detaljhandelsvirksomhet omsatte i 2015 for 2,7 milliarder kroner gjennom cirka 100 butikker i Norge.


Felleskjøpet graver dypt i lommene for å sikre seg Granngården.

Felleskjøpet graver dypt i lommene for å sikre seg Granngården.

(Foto: Felleskjøpet Agri)

Del artikkel: