Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fikk fart på nettbutikken

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Et enkelt serverbytte var nok til at Procom Music umiddelbart fikk 40% flere visninger. Netthandel.no har fått deres hostingpartner til å røpe hemmeligheten bak suksessen i dette blogginnlegget.

ANNONSE

Procom Music er en av Norges ledende leverandører av profesjonelt lydutstyr i Norge. Allerede i 1996 etablerte de sin første nettbutikk, og nå er nettbutikken selve nerven av salgskanaler for bedriften.

Men selv om salget langt i fra går tregt, opplevde Procom utfordringer med hastigheten i nettbutikken, både for kundene og for seg selv i administrasjonsløsningen. I begynnelsen av april tok de konsekvensen av det, og flyttet nettbutikken til Raskesider.no. Responsen fra kundene var formidabel: Over natten økte antall sidevisninger med 40%!

Så hva er hemmeligheten?

Skreddersydd for hastighet

Procom hostet sin nettbutikk på en dedikert VPS-server hos en Magento-leverandør i Norge, som mange andre norske nettbutikker. For selv om det investeres mye i både design, brukeropplevelse og utvikling av nettbutikker, er vår erfaring at mange anser hosting og drift som ”noe som bare er der”.

Nettbutikken ble flyttet til en server med tilsvarende tilgjengelig minne, litt raskere prosessorer og blant annet et tilpasset operativsystem skreddersydd for sikkerhet og optimal ytelse for nettsider. Hastigheten økte ikke bare for sidens anonyme besøkende, men også for kundene som handler og ikke minst for de som arbeider i back office.

Den siste finishen gjøres med Googles egen Page Speed. Dette er et verktøy som blant annet sørger for at HTML, CSS, Javascript og bilder blir komprimert, skrevet om og korrigert uten at nettstedets kode blir påvirket. Dette bidrar til blant annet:

  • Raskere nedlastning
  • Størrelsen på siden blir mindre
  • Færre filer totalt sett
  • Mer stabil nedlastning på mobil
  • Mindre belastning på nettverket

Lastesiden til nettbutikken ble redusert fra 5 sekunder til cirka 1,5 sekunder (ved lasting av forsiden). Butikken ble også utstyrt med SSL for kryptering og beskyttelse av kommunikasjonen mellom kunder og butikk.

Bedre brukeropplevelser

Med små justeringer er brukeropplevelsen forbedret for Procoms kunder. Samtidig er tidsbruken de ansatte bruker for å publisere varer betydelig redusert. Alt dette med et enkelt serverbytte.

Vi blir stadig overrasket over hvor lite ressurser nettbutikkeiere legger i hastighet i butikken sin. Argumentene for å ta hastigheten på alvor er enkle:

  • Bedre brukeropplevelser (og fornøyde kunder)
  • Tidsbesparende backend-arbeid
  • Bedre rangeringer i søkemotorer (organisk søk)
  • Høyere konvertering

Raskere servere gir fart på nettbutikken!

Del artikkel: