Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Gikk nesten konkurs - nå ser de nye muligheter, bedre butikker og mer service

Gikk nesten konkurs - nå ser de nye muligheter, bedre butikker og mer service
Foto: Teknikmagasinet / Martin Khang
Magnus Hjelle

Teknikmagasinet har slitt i lengre tid og var ikke langt unna å gå konkurs. Nå mener de nye eierne at kjeden er på bedringens vei.

ANNONSE

Teknikmagasinet har vært langt ned i kjelleren for å hente tilbake slagkraften. I løpet av året har de sett på en rekke ting for å få tilbake sunn drift ifølge Market.se

De har forminsket sine kostnader både i butikk og ellers, og skapt en mer utholdelig base for utvikling fremover. 

I tillegg har de satset på inntektsskapende forandringer, utvikling av nettbutikken og nye omnikanalløsninger, økt digital markedsføring, ny innredning i butikk og videreutdanning av medarbeidere. Samtidig har Teknikkmagasinet sett over sin etableringsstrategi og identifisert nøkkelområder for fortsatt ekspansjon. 

Finansmannen Peter Gyllenhammar har tatt over selskapet som eier etter risikokapitalselskapet Segulah. I dag fins det 134 butikker spredd over Norge, Sverige og Finland. Nå kan kundene forvente seg forandringer, antyder Cathrine Sahlgren, administrerende direktør i Teknikmagasinet. 

- Vi syns vi har et bra og godt sortiment, men det må vises frem mye bedre. Butikkene våre må bli bedre. Bedre eksponert og tydligere, sier Sahlgren til Market.se.

Teknikmagasinet har slitt i lengre tid. De flyttet blant annet sentrallageret sitt, har hatt fordringer fra en mengde leverandører, samt tvister rundt den langsiktige finansieringen. Det var i det hele tatt mange utfordringer med kostnader på en gang. Nå virker det å være i ferd med å snu. 

- Vi har en lang horisont på vårt eierskap. Vi finansierer med egne middel og har ingen definert exitstrategi. Vi ser nye muligheter for utvikling for selskapet i detaljhandelen og med ervervingen av Teknikmagasinet, sier Gyllenhammar. 

Del artikkel: