Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Finansgutta med en nordmann i front satser pengene på fallende svensk kjede-kjempe

Finansgutta med en nordmann i front satser pengene på fallende svensk kjede-kjempe
Foto: Yay Images
Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

Investeringsvillige Petter Stordalens nye 100 000 aksjer i desember i fjor gjør at han nå sitter på svenske klesaksjer til rundt 35 millioner kroner.

ANNONSE

Og han er langt fra den eneste som har sikret seg et lass med H&M-aksjer den siste tiden.

For det er gjerne på en nedtur at de mest ivrige ser sitt snitt til å sikre seg noe som på sikt skal ende med fortjeneste.

En større nedadgående spiral enn den H&M befinner seg i nå skal man langt tilbake i tid for å finne.

Nedtur på nedtur

Nedturer har det vært nok av for den svenske kleskjempen de siste månedene. Børsfall på 15 prosent på tampen av fjoråret - en trend som bare fortsetter - feilslått markedsføring som med et rasismebakteppe endte opp med vandaliserte og stengte H&M-butikker i Sør-Afrika, og et stadig større trykk fra konkurrenter som Zara, Zalando og nå snart også fra japanske Uniqlo på hjemmebane i Stockholm

Likevel er det mange som har tro på at kjempen snart snur seg og strekker hals igjen. Noe annet ville egentlig være utenkelig.

Tro på egen fortreffelighet

Stordalen er langt fra den eneste som har åpnet opp for å sikre seg større eierskap.

Den svenske mangemilliardæren Gustaf Douglas kjøpte 625 000 aksjer i H&M i løpet av fjerde kvartal 2017, og fikk selskap av Sven-Olof Johansson, som økte sitt eierskap med 300 000 aksjer opp til totalt 950 000 aksjer, skriver E24.

Selskapet har tydeligvis tro på egen fortreffelighet, da styreleder og H&M-arving Stefan Persson kjøpte totalt 20 millioner aksjer i midten av desember ifjor, ifølge Hegnar.no.

Del artikkel: