Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Finsk redningsplanke for hjemmefikserkjede i oktober

Finsk redningsplanke for hjemmefikserkjede i oktober
Den svenske hjemmefikserkjeden Clas Ohlson står sterkt blant nordiske konsumenter. Her er en norsk kunde på leting etter en «duppedings» i butikken i Torggata i Oslo.
Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Finland trakk det lengste strået og ble forrige måneds mestvoksende i omsetning for Clas Ohlson som totalt sett økte omsetningen med én prosent i oktober.

ANNONSE

Den svenske hjemmefikserkjeden Clas Ohlson solgte bredt vareutvalg for 688 millioner svenske kroner i forrige måned - én prosent bedre enn for tilsvarende høstmåned i fjor da totalen endte på 681 millioner svenske kroner.

Ved utgangen av forrrige måned hadde kjeden 223 operative butikker - 15 flere enn på samme tidspunkt i fjor.

Skiller seg ut

I nordisk sammenheng er det Finland som skiller seg ut i oktober.

For mens veksten i Norge falt med én prosent - og Sverige vokste med én prosent - så kunne våre saunaelskende naboer skilte med en omsetningsvekst på 11 prosent. 

Omsetningssvikt i Storbritannia

Og stikker vi nesa utenfor Norden opplevde Clas Ohlson en omsetningsnedgang på syv prosent. Tapet skyldes i stor grad butkkoptimaliseringen som er under oppseiling i Storbritannia.

I løpet av de første seks månedene i det brutte regnskapsåret (mai til oktober) har omsetningen økt med to prosent til 3,782 milliarder kroner. 

Del artikkel: