Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Flere mister jobben i Tretti og Lekmer etter oppkjøp

Flere mister jobben i Tretti og Lekmer etter oppkjøp
I fjor kjøpte danske Whiteaway og Johannes Gadsbøl den svenske nettbutikk-konkurrenten Tretti fra Qliro Group. Nå er det klart at 17 personer mister jobbene sine på Tretti-lageret i Sverige for å bedre økonomien og kunne dra nytte av stordriftsfordeler.
Bilde: Jesper Rais/Pressebilde/WhiteAway.com
Bjørn Skomakerstuen

Justering og trimming av selskaper for å gjøre dem lønnsomme betyr færre ansatte.

ANNONSE

Qliro Group har det siste året gitt slipp på selskaper som har slitt med lønnsomheten.

I fjor kjøpte danske Whiteway nettkonkurrenten Tretti for 250 millioner kroner. Fjorårsresultatet som endte med 38 millioner kroner i minus etter å ha omsatt varer for mer enn en halv milliard får nå betydning, skriver Breakit

Nesten 20 må gå

17 personer mister jobbene sine på Tretti-lageret som ligger like utenfor Stockholm. Dette gjøres blant annet for å effektivisere lager- og logistikkbiten - og selvsagt spare noen kroner.

- Noen av de ansatte vil blant annet bli omplassert til vår kundetjeneste. Hvor mange det er snakk om er ennå uklart. Vi er i dialog med fagforeningen, uttaler Whiteaway-gründer og administrerende direktør Johannes Gadsbøll til det svenske nyhetsnettstedet.

Whiteaways kundetjeneste ligger i Danmark.

Det betyr at de svenske ansatte som ønsker å fortsette må belage seg på å flytte til Danmark.

Enda større kutt hos Lekmer

I april i år ble det også klart at 90 millioner svenske kroner byttet hender da Babyshop og gründer-ekteparet Marcus og Linn Tagesson kjøpte Lekmer fra Qliro Group.

Den relativt lave kjøpesummen kunne godt sies å være en god indikasjon på tingenes tilstand i Lekmer.

Nå skal lønnsomheten forbedres gjennom kraftige nedskjæringer

Så mange som 30 personer kan bli nødt til å se seg om etter en ny jobb.

- Det er ingen enkel avgjørelse. Men av og til må man ta tøffe avgjørelser. Vi har gått gjennom virksomheten og arbeidet hardt for å få utnyttet alle synergiene fra Lekmer. Det viktigste for oss er å få stablet et lønnsomt og sunt drevet selskap på beina. Og da blir vi nødt til å ta dette grepet, sier Marcus Tagesson, administrerende direktør i Babyshop, til Breakit.


Babyshop-gründerne Marcus og Linn Tagesson.

Babyshop-gründerne Marcus og Linn Tagesson. Foto: Babyshop.com

Styrker markedsposisjonen

Ekteparet Tagesson styrket med oppkjøpet av Lekmer sin markedsposisjon ytterligere innen salg av barneklær og barneprodukter. I tillegg til Babyshop.com drifter de også AlexandAlexa.com og Oiidesign.se.

Konsernet omsetter for mer enn 120 millioner euro i året. og har mer enn seks millioner besøk per måned.

Konsernet har mer enn én million aktive kunder i 170 land. Alle varer som sendes ut kommer fra det helautomatiserte lageret i lagerbyen Jönköping.

Del artikkel: