Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Flere nettbutikker forventer dramatisk oppgang under årets Singles day

Flere nettbutikker forventer dramatisk oppgang under årets Singles day
Tights.no solgte 2000 tightser under Singles day i fjor, nå forventer de en dobling.
Foto: Netthandelsgruppen
therese.karlsrud.haugen

Netthandelsgruppen ser for seg en dobling fra i fjor.

ANNONSE

November-aktivitetene er mange, og flere trender som begynner å vokse seg store også i norsk handel er blant annet fenomenene Singles Day, Black Friday og Cyber Monday. Den førstkommende er Singles day søndag 11.november. 

Et kinesisk fenomen som i utgangspunktet gikk ut på å feire de single. Senere har markedsplassen Alibaba gjort det til en stor shoppingdag, der mange nettbutikker etterhvert har slengt seg på med å lansere gode tilbud.

Forventer dobling fra i fjor

Netthandelsgruppen liker å være tidlig ute med nye trender, og er nå i full gang med planlegging av den store dagen. I en av deres nettbutikker Tights.no solgte de omlag 2000 tightser under Singles day i fjor, nå regner de med en dobling.



Tights.no kjører "kosepakke" i år som i fjor under Singles day i sin nettbutikk. Foto: Netthandelsgruppen

- Vi solgte et par tusen tightser i fjor og forventer å doble i år. Under Singles day i år har vi derfor satset på ekstra bemanning og en "kosepakke" der de single skal få kose seg med litt sjokolade, i tillegg til noen knalldeals på treningssutstyr og tightser, sier Per William Frøisland, daglig leder i Netthandelsgruppen. 

Baby-og barneustyrsgiganten Jollyroom kjører der i mot på med sitt første år med Singles day i år, og forventer også en dobling av salgsveksten mot samme dag i fjor.

- Konseptet kommer til å få ta over vår nettside og markedsføring i 24 timer, og vi kommer i forbindelse med dette til å tilby et bredt utvalg av produkter til konkurransedyktige priser. Vi har ikke hatt Singles day tidligere, men estimerer en salgsvekst rundt 200 prosent mot samme dag som i fjor, sier PR- og kommunikasjonsansvarlig i Jollyroom, Frida Ekholm. 

Miniversjon av Black Friday

Jakt- og fiskeutstyrsselskapet Skittfiske kastet seg på trenden i fjor, og er også klare for helgens Singles day. Konseptet skal ha blitt godt tatt i mot i Sandefjord hvor de holder til, og i år er derfor intet unntak.

- Vår satsing på Singles day har blitt skrevet i stein her i Sandefjord og i fjor dro vi i gang med avisoverskrifter og hele pakka, så vi kan ikke gi oss nå, forteller Web-sjef i Skittfiske , Lars Øystein Iversen. 

Black Friday er fortsatt den desidert største dagen, men Skittfiske forbereder seg på lik linje til Singles day, og forventer i likhet med Netthandelsgruppen en stor oppgang fra i fjor. 

- Vi har forhåpninger om en dramatisk oppgang fra i fjor, og er oppe i en god vekst nå til tross for at mange i bransjen sliter om dagen. Vi forbereder oss ved at store deler av nettbutikken får fine rabatter i tillegg til at vi omstrukturerer lageret og prepper oss som vi gjør til Black Friday. Det blir jo en miniversjon av dette, men vi forventer det største trøkket under Black Friday.  

På dager som dette er det heller ingen tvil om at mange er på jakt etter billig teknologi- og elektronikk, og Elkjøp bekrefter at de kjører Singles day hele helgen fra 9-11.november for å feire de single. De gjorde stor suksess i fjor, noe de håper på å gjenta i år. 

- Vi har vært markedsleder i elektronikkbransjen lenge og det er ikke til å legge skjul på at vi er i en tøff bransje. For å overleve er vi helt avhengige av vekst, da er dager som Singles Day en trend vi mener det er smart for oss å kaste oss på, sier kommersiell leder for Tech i Elkjøp, Thomas Brandsnes.

Nytt konsept - 12/12

Datoen 11/11 ble strategisk valgt fordi det skulle symbolisere de som er alene. Etter at salgsvolumet har tatt av under denne dagen, har kineserne sett at en mindre dag tilsvarende dette også kan være lønnsomt. Derfor har konseptet 12/12 i desember også blitt en greie. Netthandelsgruppen vet dog ikke om de skal begi seg ut på dette ennå. 

- Det er litt mer mediefokus på Singles day i år og folk er nok mer bevisste. Nordmenn er glad i nye trender, og selv om Singles day ikke er en så stor tradisjon her ennå får folk med seg hva som skjer i Kina. Det blir jo ikke like crazy, men folk er på jakt etter en god deal. Vi liker å være litt "early adopters", men vi vet ikke helt om vi skal pushe på med det nye konseptet 12/12 med det første, Per William Frøisland. 

I følge tall fra Virke er handelen i en litt roligere periode nå, og det kan tenkes at det kommer av den store tilbudsperioden som er rett rundt hjørnet.

- Singles day er en liten temperaturmåler der du får snust litt på hvor klare folk er for Black Friday. Jeg har hørt fra andre butikker at tempoet begynner å roe seg litt ned nå selv om vi selv ikke har merket så mye til det, sier Frøisland. 

Black Friday har hatt en kraftig vekst de siste årene, og mange aktører har også gått løs på å kjøre en hel Black Week. Julehandelen har dermed blitt noe fremskyndet til slutten av november, noe flere nettbutikker kan få kjenne på. 

- Jeg tror nok kundene er mer bevisste på den siste uka i november med Black Friday nå.

 

 

 

Del artikkel: