Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Flere satser på outlet-konsepter på nett - H&M, Zalando og Indiska selger billigklær på separate nettsider

Flere satser på outlet-konsepter på nett - H&M, Zalando og Indiska selger billigklær på separate nettsider
Foto: eHandel.com
Magnus Hjelle

H&M satser nå på outlet-konseptet Afound, men de er ikke alene. Indiska har lansert konseptet Bazaar, og mange andre aktører selger utgåtte sesonger på separate sider.

ANNONSE

Online-outlets kommer mer og mer, samtidig som flere kjeder velger å kjøre løsningen både på nett og i fysiske butikker. Om få dager kommer H&M med sin storsatsing Afound. 

Outletene popper opp som en reaksjon på at prisene presses hardt og at man ser en endret kjøpsatferd i forbindelse med dette. 

- Den økte netthandelen har bidratt til at prisene har blitt presset hardt og handelen må finne nye måter for å lokke kundene til butikkene. De som også starter outlets online har dessuten en mulighet til å bli kvitt kolleksjoner som ikke har solgt så bra, sier Carin Blom, detaljhandelsanalytiker i PostNord til Breakit.se. 

Zalando, Boozt, Fjellsport.no og Lekmer.no er eksempel på en mengde nettbutikker som selger gamle sesonger på separate nettsider eller dedikerte kampanjesider. I mars skrev eHandel.com at Campadre, som i stor grad baserer seg på klær fra kjente merkevarer til reduserte priser nå går med overskudd. En indikasjon på at outlets ikke er en dårlig strategi. 

H&Ms outlet-konsept åpner i juni

Afound kommer til å kjøpe inn og selge klær fra H&M-gruppen. Ifølge H&M vil Afound bli en markedsplass av himmelske proporsjoner. 

- Afound vil bli en markedsplass, et stil- og deal-jaktingsparadis. Vi skal selge rabatterte mote- og livsstilsprodukt, med både eksterne og H&Ms egne merker, som tilbyr en vid variasjon av velkjente, populære merker for både kvinner og menn. Afound vil presentere en nøye utvalgt, sesongløs variasjon av svenske og internasjonale merker i varierte prissegmenter både på nett og i fysiske butikker. Afound vil også lansere unike, limited edition produkter fra flere merker til attraktive priser, skriver Afound på sine nettsider.

Outlet-konseptet Afound starter først opp i Sverige i løpet av 2018, og er nå nært forestående. Stockholm-butikken vil åpne 14. juni i Drottningsgatan 52. Malmö-butikken vil åpne 16. juni i Södergatan 28. Afound.com vil lanseres samtidig som disse åpningene. 

Fokuset på å gjøre en bra deal øker

- Vi ser at denne typen shopping, med fokus på å gjøre en veldig bra deal, øker innen retail-sektoren, men at det fremdeles finnes relativt få kvalitative tilbud på markedet. Afound er et svar på dette. En plass for å gi fantastiske produkter nytt liv og ny sammenheng, sier H&M-gruppens kommunikasjonssjef Kristina Stenvinkel.

Åhlens, som måtte trekke seg ut av Norge, men er store i Sverige, sier at et Outlet-konsept kan bli aktuelt framover. 

- Det som går bra i detaljhandel i dag er lavpris og online. Vi gjør en kjempestor forflytning på det digitale området med Åhlens, men ytterligere en kjøpeatferdsforandring som vi ser og tar på alvor er at man shopper ned i visse kategorier for å ha råd til å shoppe opp i andre, sier Åhlens administrerende direktør Gustaf Öhrn til Dagens Industri.

Viktige tiltak til endret kjøpsatferd

I tillegg ser Indiska selskapets online-satsing som en viktig del av sin strategi. Der har de funnet ut at det er bedre å samle salgsvarer på outlets enn å ''forstyrre'' det ordinære sortimentet med mengder av salgsvarer, ifølge administrerende direktør Karin Lindahl. 

De mange satsingene på online-outletbutikker som er separate fra den ordinære nettbutikken, føyer seg inn som et av flere viktige tiltak for å tilpasse seg endret kjøpsatferd.

Veldig mange kontrollerer prisene på produkter på prissider som Prisjakt.no og Kelkoo.no og dette vil fortsette. Kundene vil ha den beste prisene på produktene de skal kjøpe, og dersom kjedene kan bli kvitt utgåtte varer gir dette en vinn-vinn situasjon. 

Del artikkel: