Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Flying start i jakten på 100 millioner

Flying start i jakten på 100 millioner
Etter nettsuksess med Milrab.no, satser Andreas Kristiansen på å gjøre det samme som deleier og markedssjef i det norske moteselskapet Villoid.
Foto: Villoid
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Skal bygge ny norsk motesuksess.

ANNONSE

Før i tiden var det TV og billboard reklamer som satt trendene i motebilde, nå er det influencers på Instagram. Dette var idéen som lå til grunn bak den norske shopping-appen Villoid, som nå har blitt en nettbutikk.

Appen har lang historie som mote-app og markedsplass, og ble opprinnelig startet av Jeanette Dyhre Kvisvik og Jarle Snertingdalen i Telenor. I 2016 ble selskapet kjøpt ut av Dyhre Kvisvik og Snertingdalen. Sammen med den britiske influenceren Alexa Chung skapte de et digitalt mote-samfunn da de lanserte appen globalt i New York for 3,5 år siden. Appen har inntil nylig hatt størst forankring i England og USA.

Nå har de to norske gründerne tatt virksomheten hjem, i form av netthandelen Villoid.no, som selger klær til norske kvinner på nett. Tanken er at nettstedet i samarbeid med både nasjonale og internasjonale influencere skal håndplukke merker og produkter, som kundene blir inspirert av før de handler.

Sterkt profesjonelt team

Med på laget har selskapet blant annet fått med seg to Visma-topper inn i styret, samt rekruttert tidligere markedssjef for nettbutikken Milrab, Andreas Kristiansen, som deleier og markedssjef for virksomheten. Til sammen består teamet nå av 8-9 personer.

Vi har en målsetning om å omsette for 100 millioner kroner på 3-4 år, samtidig som vi er et tech-selskap i bunn og utvikler verktøy for å automatisere kritiske punkter for vekst innen netthandel, sier Andreas Kristiansen, til eHandel.com.

Kristiansen hadde så og si 100 prosent stilling hos Milrab frem til oktober i fjor, men begynte å jobbe for Villoid allerede forrige sommer. Milrab er også en norsk vellykket nettbutikk, som selger produkter innen outdoor-segmentet. Han innrømmer at det har vært noe hektisk, men valget skal ikke ha vært vanskelig da han fikk tilbud om å bli partner i det ambisiøse selskapet.

I Milrab gikk vi fra 28 til 100 millioner mens jeg jobbet der, målet er å gjøre det igjen. Foreløpig ser det ut til å funke, sier Kristiansen.

Omsatt for over 5 millioner første halvår

Siden oppstarten av Villoid.no i samarbeid med Elle i fjor sommer, kan Kristiansen fortelle at selskapet allerede har omsatt for over 5 millioner kroner. De har nå også etablert seg på nye 400 kvm på Fornebu, og kjøpt rettighetene på et eget klesmerke.

Villoid.no ble lansert på Elle-festen 7.juni i fjor, da vi blant annet hadde et samarbeid med Pia Tjelta i form av et klesdesign. Villoid har nå fått ombord ca 35 merker, og omsatt for 5 millioner siden lanseringen. Målet er å bikke 20 millioner i første fulle driftsår.

Nettbutikken er per dags dato kun i Norge, men kommer trolig til å ekspandere til flere land etterhvert, uten at det er satt noe håndfast på når og hvor.

Skal ta motepengene til Norge

Det er flere store internasjonale aktører som tar store markedsandeler i norsk motebransje. Blant annet har Zalando og Boozt blitt ganske generiske, noe som gjør at mye av "motepengene" går ut av landet. Dette vil Villoid gjøre noe med.

Vi så en mangel på norske aktører i bransjen, og nå som det også er mye butikkdød går mye omsetning til utlandet. Dette vil vi være en motvekt mot, og dermed skape en norsk aktør som kan ta noe av motepengene til Norge og skape norske arbeidsplasser. Vi kan tilby mye mer lokale tjenester, og har i større grad pulsen på hvordan markedet er her.

Nettbutikken selger kun kvinneklær, noe som i tillegg til sin nasjonale forankring, skiller seg ut fra andre aktører i bransjen.

Vi har skapt et sted der kvinner skal føle seg inspirert, og vil fungere som et slags "community". Dette skal ikke bare være et sted du går inn for å finne akkurat det du skal ha, men også være et sted du finner inspirasjon.

Del artikkel: