Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fokus på inspirasjon hos Stoff & Stil

Fokus på inspirasjon hos Stoff & Stil
Fred Arild Løwe fra Stoff & Stil
Foto: Stoff & Stil
Netthandel

Stoff & Stil har tilbudt sine kunder handel i flere kanaler siden begynnelsen av 80-tallet. Inspirasjon har hele tiden stått sentralt i konseptet.

ANNONSE

Stoff & Stil ble etablert i 1980, i Herning i Danmark. De påfølgende årene utvidet man virksomheten, og det ble etablert flere butikker og postordresalg i Danmark, Norge og Sverige. I 2007 etablerte man også en e-handelsløsning.

Ledende i Skandinavia

I dag er Stoff & Stil Skandinavias ledende kjede innen stoffer til både bekledning og interiør, sytilbehør og hobbyrelaterte artikler, med virksomhet i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Cirka 80 prosent av kundene er sluttforbrukere, resten består av skoler, offentlige etater og bedrifter. Totalt består kjeden av 20 varehus, hvorav seks ligger i Norge, hvor man har etablert seg i Drammen, Trondheim, Oslo, Kristiansand, Stavanger og Bergen.

- I tillegg har vi gode e-handelsløsninger som dekker de områder hvor vi ikke har egne butikker, forteller daglig leder i Stoff & Stil Norge AS, Fred Arild Løwe til Netthandel.no.

Også den tradisjonelle postordrekatalogen står fremdeles sterkt hos kjeden.

- I Stoff & Stil har det alltid vært viktig å tilby våre kunder 2-3 handelsmuligheter; fysisk varehandel i egne varehus, i tillegg til postordre og netthandel, for det er dessverre ikke grunnlag for å åpne veldig mange varehus i lille, men langstrakte Norge.

God utvikling på nett

Satsingen på netthandel har vært viktig for å gi alle tilgang på kjedens varer, uavhengig av hvor man bor i landet. I følge Løwe opplever Stoff & Stil veldig god utvikling på nett.

- Vi har siden 2008 åpnet fem nye varehus i de største byene i Norge. Dette til tross, så opplever vi fortsatt god utvikling i netthandelen vår, forteller Løwe, som tror kjedens fysiske butikker bidrar til økt handel på nett.

- De bidrar til at vi blir mer kjent. Samtidig har vi hele tiden forbedret vårt konsept i takt med tiden, utviklet våre handelsløsninger og tilbudt våre kunder et økende vareutvalg. Vi har som målsetting å være markedsledende innen vårt konsept også i fremtiden, gjennom å ha gode netthandelsløsninger, være størst og best på utvalg og kvalitet, og tilby markedets beste priser. Dette har vært suksessfaktorer - og vil være avgjørende også i fremtiden, påpeker Løwe.

Ny plattform

Stoff & Stil har 2-3 ansatte i Norge som til en hver tid server kjedens netthandelsløsning, og det fokuseres kontinuerlig på videreutvikling. Det jobbes nå med å etablere en ny plattform, som man håper å lansere i løpet av siste halvdel av 2015.

- Det blir en netthandelsløsning med mange flere muligheter for å gi inspirasjon og ideer til våre kunder på en enda bedre måte. Ikke minst er det vårt ønske å utvikle en fremtidig plattform som kan utvides i øvrige, nærliggende land, forteller Løwe.

Nettopp inspirasjon er svært viktig i konseptet Stoff & Stil. Alle kanaler, inkludert nettbutikken og sosiale medier, tas i bruk for å trigge den kreative kunden.

- I vårt marked er inspirasjon viktig, både i varehusene og i netthandelen. Vi bruker derfor store ressurser internt for å skape inspirasjon til våre kunder. Det gjør vi både gjennom å produsere egne mønsterkolleksjoner, egne kataloger og lignende, for å gi dem mange og gode alternativer, forteller Løwe.

- Når det gjelder bruken av sosiale medier, la vi en strategi for cirka halvannet år siden, som har vist seg å skape god trafikk. Denne går på å skape forventninger, og selvfølgelig deretter innfri dem. Vi forsøker hele tiden å tilby våre følgere litt ekstra, gjerne gjennom å dele linker til spesifikke ting på egen nettside, som igjen skaper trafikk for oss, avslutter han.

(Foto: Stoff & Stil)

Del artikkel: