Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

For tre år siden snakket alle om omnikanalkonseptet Douglas - nå er de konkurs

Douglas viser vei i den digitale revolusjonen
Foto: Einar Ryvarden / ehandel.com
Ole Martin N. Evensmo

I november 2014 åpnet Douglas dørene til det som skulle bli den optimale kombinasjonen av nett og butikk.

ANNONSE

Da den tyske kosmetikkjeden Douglas i november 2014 åpnet dørene til sin 600 kvadratmeter store butikk spekket med avansert teknologi sentralt plassert i handlegaten Hegdehaugsveien i Oslo, og etter hvert også fikk på plass en stor nettbutikk og en egen app, var det mang en kjedeleder som sperret øynene opp.

Hadde Douglas skapt den perfekte omnikanal-løsningen?

Blant de mange som lot seg imponere, var eHandel.com. Vi var selv på besøk i butikken og intervjuet adminstrerende direktør Thor Hauge for to år siden.

- Vi står utvilsomt overfor en revolusjon. For å være helt ærlig tror jeg ingen av oss helt forstår hvor dramatisk dette vil bli. Som gammel kjøpmann blir man jo begeistret av å se alle de nye mulighetene som digitaliseringen medfører, men samtidig er det skremmende. Landegrensene og handelsbarrierene er nå borte og vi konkurrerer i et helt annet marked enn for noen få år siden, sa Hauge til eHandel.com den gangen.

Dyr moro for rutinerte eiere

Siden den gang har det rent mye vann i bekken. Eller rettere sagt rent mye penger ut av selskapet Douglas Nordic AS.

I går begjærte selskapet oppbud i Oslo Tingrett. Samlet underskudd i perioden 2014-2016 var på 46 millioner kroner. Tallene for 2017 er ikke klare, men da selskapet i går meldte oppbud, oppgav styret at selskapet hadde en gjeld på 23, 6 millioner kroner, ifølge Finansavisen. 

Douglas var i Norge eid av Hammer & Partners som igjen bestod av noen av landets mest erfarne ledere innen retail. Administrerende direktør Thor Hauge var selv med å starte opp blant annet Esthetique-kjeden (nå Kicks) i 1992 og taxfree-salget på Gardermoen (via selskapet Travel Retail Norway) i 2005.

Tyske Douglas var også med på eiersiden med 10,5 prosent. Målet for tyskerne var å bygge seg opp i Norden, men også forsøke å identifisere fremtidens Douglas-konsept i en del av verden som er mer digitalisert enn mange av de andre 18 landene Douglas er tilstede med sine 2400 butikker.

Del artikkel: