Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Forenkler hverdagen til håndverkere

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Byggkjeden Optimera lanserer MinOptimera. Nettjenesten inneholder e-handelsløsning med 30 000 varer, kalkyleverktøy, og komplett ordre- og fakturahistorikk.

ANNONSE

Optimera har over tid fulgt byggmesterkunder for å forstå deres utfordringer i hverdagen enda bedre. Mange valgte seg et praktisk rettet yrke, men opplever at arbeidsdager, kvelder og helger blir fylt med tidkrevende papir- og rutinearbeid.


Knut Mathisen

Knut Mathisen

– Med MinOptimera har vi laget et nytt verktøy for byggmesteren, tømrere og andre proffkunder. På samme måte som at spikerpistolen effektiviserer bygging, effektiviserer MinOptimera papirarbeid, kalkyler og innkjøp. Det er til og med like enkelt å bruke, sier Knut Mathisen, markedssjef for eBusiness i Optimera i en pressemelding.

Multiverktøyet vil sterkt bidra til enklere og mer lønnsomme arbeidsprosesser. Funksjonalitet og innhold er likt på PC-er, nettbrett og mobiltelefoner.

Kalkyle og tilbud er ett eksempel på det MinOptimera griper fatt i. Mange byggmestere har prøvd avanserte kalkyleverktøy, men bruker dem ikke fordi de er for kompliserte, mener Mathisen.

– Bransjen etterspurte hjelp til kalkulering. Den utfordringen har vi besvart, og inkludert i MinOptimera ligger et superenkelt kalkyleverktøy. Nå kan byggmestere stå ute på byggeplassen og kalkulere over 50 ulike byggedeler (tak, vegg ol.) med sine egne avtalepriser og tidsbruk. Med litt rutine kan de gi pristilbud der og da uavhengig av om det er ukedag, kveld eller helligdag. Trykk "enter" og byggevarene havner i handlevognen.

Med 30 000 forskjellige varer er MinOptimera en fullverdig e-handelsløsning. Varene kommer med komplett dokumentasjon som byggmesteren kan åpne hvor som helst – for eksempel bruksanvisning eller et produktblad som grunnlag for å gjøre valg sammen med sluttkunden.

– I ”kundens tidsalder” skal proffkundene møte det samme Optimera i proffsentrene, byggevarehus, på nett, telefon, elektronisk eller fra våre tekniske tjenester. Det innebærer å kunne fylle opp handlevognene på flere måter, og få sine avtalte betingelser overalt. Det betyr også enkel tilgang til komplett dokumentasjon, oversikt over ordre og leveranser og faktura på nettet, uavhengig av innkjøpssted. MinOptimera blir samlingspunktet for alt dette, avslutter Mathisen.

For de som ikke kjenner så godt til Optimera, kan vi nevne at det er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør i Norge med 140 utsalgssteder, 2000 ansatte og nærmere 7 milliarder i omsetning. Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har 193 000 medarbeidere i 64 land og er Europas største distributør av byggevarer. Konsernet innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Byggsystemer, Optimera Logistikk og kjedene Montér, Trend og Byggi.

Del artikkel: