Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Forrige ukes Black Friday skal ha vært den største noensinne

Forrige ukes Black Friday skal ha vært den største noensinne
Kommersiell leder i Klarna, Jens Rygg mener den nye trenden helt klart har gått fra Black Friday til Black Week.
Foto: Klarna
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Til tross for at den nye trenden er Black Week, skal Black Friday fortsatt være den mest populære handledagen.

ANNONSE

Nordmenn var i rekordhumør på forrige ukes Black Friday. Betalingstjenesten Klarna rapporterer at denne dagens prosentuelle økning i omsetning økte med 21 prosent fra fjoråret, og at tidspunktet på døgnet der omsetningen var størst for netthandelen var kl 23.00 før midnatt.

Hver syvende vare gikk opp i pris

Samtidig har prissammenligningstjenesten Prisjakt.no notert tidenes døgnrekord i antall søk på produkter og priser. Noen rabattrekorder skal det dog ikke ha blitt, selv om dagen utropes til å være den største norske netthandelsdagen noensinne. 

- Vi kan nok utrope gårsdagens Black Friday til den største, norske netthandelsdagen noen sinne. På samme dag i fjor brukte nordmenn drøye 3,6 milliarder kroner i norske butikker på fredagen alene, som tilsvarer 2,5 millioner kroner i minuttet, kontantbetaling ikke medregnet. Men omsetnings- og søketallene fra i går bærer bud om at aktiviteten blir betydelig høyere på årets Black Friday, sa Are Vittersø i en pressemelding lørdagen etter Black Friday. 

Blant Prisjakts 10.000 mest populære produkter, skal den gjennomsnittlige prisnedgangen ha vært på 21 prosent mot for 24 prosent i 2017, mens 13 prosent av varene faktisk gikk opp i pris. Dette skal tilsvare hver syvende vare. 

Black Friday = Black Week

Varekategorien med høyest omsetning var forbrukerelektronikk, mens kategorien med størst vekst sammenlignet med i fjor skal ha vært mote og skjønnhet. 

-Varekategorien forbrukerelektronikk er den som har økt mest sammenliknet med en gjennomsnittsdag ellers i året. Sammenliknet med fjorårets Black Friday har mote og skjønnhet hatt den kraftigste økningen, sier kommersiell leder i Klarna, Jens Rygg i en pressemelding. 

I følge Rygg er det soleklart at trenden har gått fra Black Friday til Black Week, da salget skal ha økt med 50 prosent i perioden mandag til torsdag i forrige uke sammenlignet med tilsvarende uke i fjor. 

- Trenden er klinkende klar. Black Friday har blitt Black Week. Butikkene sprer i økende grad tilbudene sine utover flere dager, både før og etter denne dagen. Dette har ført til at salget fra mandag til torsdag denne uken har økt med hele 50 prosent sammenliknet med i fjor, mens selve Black Friday økte med 21 prosent. Samtidig er det fortsatt slik at Black Friday er den klart mest populære shoppingdagen denne uken, spesielt blant nettshopperne som er 66 år eller eldre.

 

 

 

 

Del artikkel: