Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Først gikk en av deres viktigste kunder konkurs - nå må de selv til skifteretten

Først gikk en av deres viktigste kunder konkurs - nå må de selv til skifteretten
Electrocompaniet
Bilde: Foto: Electrocompaniet
Magnus Hjelle

Den tradisjonsrike hi-fi produsenten fra Norge Electrocompaniet er konkurs.

ANNONSE

Electrocompaniet er kanskje mest kjent for at Michael Jackson albumene History og Invincible ble produsert med Electrocompaniet-forsterkere.

Begge albumene hadde ''Special thanks to Electrocompaniet'' på omslaget, skriver Tek.no, som var først ute med saken om at Electrocompaniet er konkurs etter at det kom en kunngjøring fra Brønnøysundregisteret.

Jobber med en løsning

– Vi kan bekrefte at selskapet har meldt oppbud, men vi jobber med en løsning og håper å ha det klart i løpet av kort tid, sier daglig leder Mikal Dreggevik i Electrocompaniet til Tek.no.

Electrocompaniet ble grunnlagt i 1973 og gikk for første gang konkurs i 2004. I 2007 ble de kjøpt opp av WestControl Electronics og da ble produksjonen flyttet til Tau i Rogaland. 

Regnskapet for 2016 viste en omsetning på rundt 24 millioner kroner og et underskudd etter skatt på 2,3 millioner kroner. Sist selskapet hadde overskudd var i 2013. 

Var i sluttforhandlinger

De har de siste årene utvidet produktporteføljen med trådløse multiromhøytalere i en serie kalt ECLiving. Serien har stort sett vært tilgjengelig kun hos Komplett og konkursrammede Spaceworld Soundgarden. 

Ifølge Tek.no var selskapet i januar i sluttforhandlinger med flere av de store salgsaktørene både nasjonalt og internasjonalt.

Nå gjenstår det å se om Electrocompaniet igjen kan komme seg på beina.

Del artikkel: