Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fortsatt vind i seilene til Sportamore

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Sportamore som i lang tid har fått kritikk for manglende lønnsomhet, synes å ha fått orden på økonomien. I årets andre kvartal gikk selskapet i pluss.

ANNONSE

Også før jul i fjor og i årets første kvartal gjorde Sportamore det bra.

Selskapet som er notert på børsen i Stockholm, har 77 prosent av sitt salg på det svenske markedet, men de er også til stede på det norske markedet.

I løpet av årets andre kvartal gikk omsetningen opp til 87 MSEK, noe som er en vekst på 24 prosent mot samme periode i fjor. Totalt endte resultatet før avskrivinger (EBITDA) på 0,7 MSEK, sammenliknet med blodrøde -6,7 MSEK i fjor. Ikke overraskende er det i Sverige selskapet gjør det best, mens "øvrige Norden" fortsatt går i minus. I Sverige hadde Sportamore 1,7 MSEK i EBITDA.

- Resultatforbedringen kommer som en effekt av stigende bruttomarginer, høyere omsetning og en mer effektiv organisasjon, men reflekterer også arbeidet med å skaffe nye kunder i samtlige markeder, skriver administrerende direktør i Sportamore, Johan Ryding, i en pressemelding.

Ryding fremhemmer selv også at selskapet er gode til å ta vare på eksisterende kunder som en viktig årsak til resultatforbedringene.

- Arbeidet med å levere markedets beste servicetilbud og ta vare på nye og eksisterende kunder på best mulig måte fortsetter. I dag kommer 39 prosent av kundene tilbake allerede innen 90 dager etter forrige transaksjon for å gjøre sitt neste kjøp. Dette ser vi på som en tydelig bekreftelse på at vår servicefokuserte forretningsmodell er noe kundene setter pris på og det bidrar til vår inntjeningsevne.

Det fremkommer ikke i den kvartalsvise rapporten hvor mye Sportamore solgte på det norske markedet.


Graf fra Sportamore sitt salg

Graf fra Sportamore sitt salg

(Klikk på bildet for å forstørre grafen)

 

Del artikkel: