Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Forventer økt bruk av e-post

Ole Martin N. Evensmo

Mer enn halvparten forventer at deres bruk av e-post vil øke i løpet av de kommende to årene. Det kommer frem i en ny undersøkelse fra Adobe. 

ANNONSE

Mange eksperter har spådd e-postens død, men mye tyder på at dommedag fortsatt er et stykke unna, til glede for mange norske butikkjeder og nettbutikker som satser hardt på innsamling av e-postadresser og utsendelse av nyhetsbrevmed gode tilbud.

- E-posten har mange år på baken, men er og blir en høyst relevant kommunikasjonskanal. Derimot ser vi en utvikling i måten vi bruker den på, og hvordan uttrykksformer som emojis sniker seg mer og mer inn – selv i jobbrelatert e-post. Virksomheter bør ikke flytte all sin markedsføringsfokus over på sosiale medier, men i stedet arbeide med å skape relevant innhold til mottakerne, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe.

Selskapet trekker frem fem viktige funn i sin ferske undersøkelse basert på 400 britiske kontormedarbeidere.

1) Vi foretrekker reklame på e-post: Den utstrakte bruken, spesielt blant de unge, innebærer at nesten to tredjedeler (63 prosent) foretrekker å motta tilbud via e-post fremfor brev (20 prosent), sosiale medier (6 prosent), apper (5 prosent), SMS (4 prosent) og telefon (2 prosent).

2) Vi misliker gjentakelser og "scrolling":  Undersøkelsen viser at vi vil ha færre e-poster (35 prosent) og mindre gjentakelser (34 prosent). De som sjekker mail på mobilen mister interessen hvis de må "scrolle" for mye for å lese innholdet (28 prosent), opplever layout som ikke er (mobil-) optimalisert (21 prosent) eller må vente på at innholdet lastes ned (21 prosent).

3) Tilbud og rabatter mest populært blant yngre kvinner: Vi elsker fortsatt tilbud og rabatter. 67 prosent sier det er mer sannsynlig at de åpner en e-post hvis emnefeltet omhandler tilbud eller rabatter. Denne tendensen er klarest blant kvinner fra 18 til 34 år.

4) E-postavvenning og time-out øker: Det er en økende tendens til "e-post-avvenning". 35 prosent sier de prøver å ta en bevisst time-out fra mailboksen. En gjennomsnittlig "avvenning" varer i 5,5 dager og de spurte sier de følte seg mer frigjorte (33 prosent) og avslappet (44 prosent) i denne perioden.

5) Emojis har blitt en fast del av kommunikasjonen: E-post er en "gammel" teknologi, men våre vaner endrer seg. Bare i løpet av de siste årene har det f.eks. skjedd en eksplosjon i bruk av emojis (ikoner), blant annet i takt med at arbeidsplassene har blitt mer uformelle. Nå bruker 39 prosent emojis i e-post til ledere og 59 prosent til kollegaer.

Del artikkel: