Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Forventer pakkerekord under Black Friday

Forventer pakkerekord under Black Friday
Netthandelsekspert i PostNord, Rikke Kyllenstjerna.
Foto: Pressebilde: PostNord
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Ny undersøkelse viser at PostNords pakkeforsendelser i Norge trolig vil å øke med 20 prosent sammenlignet med tilsvarende fredag i fjor.

ANNONSE

PostNords seneste prognose viser en økning i pakkeforsendelser i Norge på 20 prosent sammenlignet med fjoråret under årets Black Friday. Dette ser ut til å slå alle tidligere rekorder, og PostNord har med dette gjort en rekke tiltak i forkant av årets høysesong.  

Konsumentundersøkelsen skal ha blitt gjennomført av 2000 respondenter i perioden mellom 7. og 14. november. 

Ser ikke bort i fra forsinkelser

PostNords skal ha rustet opp produksjonskapasiteten før Black Friday, men ser ikke bort i fra at forsinkelser og avvik kan oppstå, da det forventes så enorme volum. 

 – I fjor ble vi overrasket over hvor mange varer nordmenn valgte å kjøpe på nett. PostNord er atskillig bedre forberedt i år etter å ha gjennomført en rekke tiltak, men det er enorme volumer som skal gjennom godsterminalene våre og vi er ydmyke til at det kan oppstå forsinkelser og avvik, sier netthandelsekspert i PostNord Rikke Kyllenstjerna i en pressemelding. 

Enorme volum

Selskapets forberedelser før Black Friday har blant annet vært å øke kapasiten på terminalene på Alfaset og Langhus. De to skal med dette behandle 100 000 pakker ekstra per dag under hele Black Week. I tillegg har de fått ny hjemleveringsterminal på Lørenskog, som skal dekke Oslo-området med 1,5 - 2 millioner mennesker samt et eget pick up point på Grünerløkka. Dette området skal kunne dekke rundt 70 000 mennesker.

Butikknettverket skal ha fått en 20 prosent kapasitetsøkning, og de planlegger også økt bemanningen på kundesenteret denne dagen. Til tross for alle forberedelsene oppfordrer PostNord alle til å hente pakkene sine så fort som mulig. 

- Vi oppfordrer alle til å hente pakkene sine så snart de ankommer utleveringsstedet, slik at det blir plass til nye pakker, sier Kyllenstjerna.

 

Del artikkel: