Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fretex legger ned åtte butikker

Fretex legger ned åtte butikker
Bruktkjeden Fretex må legge ned flere butikker som følger av økt konkurranse fra netthandel og høye driftskostnader.
therese.karlsrud.haugen

Har sammenheng med konkurransen fra netthandel og apper.

ANNONSE

Omsetningen i flere av Fretexbutikkene har de senere årene stagnert og flere har hatt en nedgang. Dette har ført til underskudd over tid og det er nå nødvendig å legge ned ytterligere butikker.

Årsakene til den krevende økonomiske situasjonen skal være sammensatt, men selskapet trekker frem at det har en sammenheng med konkurransen fra netthandel og apper kombinert med betydelige kostnader og ressurser. 

Utfordringene til Fretex kontra andre kleskjeder er at de har kun et eksemplar av hver vare samtidig som klærne selges til relativt lav pris. Det gjør noe med inntektene. 

- Dette er trist

Fretex ser seg dermed nå nødt til å avvikle åtte butikker, som har hatt en krevende økonomi over tid.

- Vi har kommet i en situasjon vi har jobbet mye med å unngå, men vi må erkjenne realitetene og gjøre nødvendige tiltak. Dette er trist, men vi ser ingen annen løsning, sier Glenn Hole, daglig leder i Fretex Miljø AS, i en pressemelding. 

Skal møte framtiden 

Fretex har fremdeles 41 andre butikker samt nettbutikk, og oppfordrer sine trofaste kunder til å fortsette og handle brukt samt levere inn tekstiler til gjenbruk og gjenvinning, som bidrar med om lag 30 millioner kroner til sosialt arbeid i året. 

- Visjonen til Fretex er å gi folk grunn til å tro på framtiden og med de endringene vi gjør nå kan vi møte framtiden og fokusere på mulighetene som finnes innenfor gjenbruk og varehandel. Vi skal fortsette å lytte til kundene våre og jobbe for at de skal velge Fretex, sier Hole.

Del artikkel: