Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Frykter nedgang for kjøpesenter - selger aksjer

Ole Martin N. Evensmo

En av Norges ledende fondsforvaltere reduserer satsingen på kjøpesenter i sin eiendomsportefølje. Frykten for økt netthandel er årsaken.

ANNONSE

Investeringsfondet ODIN Eiendom melder i en pressemelding at de selger seg ned i norske Olav Thon Eiendomsselskap og det finske selskapet Citycon som begge satser hardt på kjøpesenter.

ODIN Eiendom påpeker at de har fortsatt tro på eiendomsmarkedet, men er bekymret for effekten av økt netthandel og hvordan dette vil påvirke landets kjøpesenter i tiden fremover.

- Vi har gjort noen forandringer i porteføljen som vi tror kommer til å være gunstige i tiden fremover. Vi har bland annet solgt oss ned i Olav Thon Eiendomsselskap. Aksjen har gitt et veldig godt bidrag til avkastningen i porteføljen, men vi er litt bekymret for økt konkurranse av netthandel og selger derfor.  Med samme bakgrunn har vi solgt oss ut av Citycon, sier Thomas Nielsen som er fondsforvalter i Odin Eiendom i en pressemelding.

Meldingen kommer få dager etter at Dagens Næringsliv skrev om kinesiske kjøpesenter som stenges få måneder etter oppstart på grunn av netthandel.

Del artikkel: