Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Full stopp for vekstfokuserte Stylepit

Ole Martin N. Evensmo

Smartguy byttet navn til Stylepit og iverksatte en rekke tiltak for å å bli en internasjonal motegigant på nett. Nå er selskapet i full oppløsning, selv om det finnes lyspunkter.

ANNONSE

Smartguy var i sin tid en  danskeid stor nettbutikk med en god posisjon også i Norge, men ambisjonene har kostet selskapet dyrt. Navnebyttet til Stylepit, nytt lager i Polen og store markedsføringskampanjer, har kostet selskapet dyrt. Stylepit skulle også kjøpe norske Conseptor i fjor, men den avtalen gikk i vasken.

Selskapet har falt 38 prosent på den danske børsen i løpet av det siste året.

Stylepit melder nå at de for regnskapsåret 2015/2015 forventer en omsetning på 335 millioner danske kroner, hvilket er en tilbakegang på 5 prosent. Det er verre enn tidligere kommunisert fra Stylepit-ledelsen; opprinnelig har de meldt om null vekst.

Samtidig er det verdt å merke seg at til tross for at omsetningen i løpet av regnskapsårets første seks måneder utgjorde 167,9 millioner danske kroner, noe som er en tilbakegangegang på 20,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, fikk selskapet et resultat før avskrivninger (EBITDA) på 3,2 millioner danske kroner. EBITDA utgjorde til sammenligning et tap på 12,4 millioner danske kroner i samme periode året før.

Selskapet er nå i ferd med å bli tatt av børsen. Det er mektige Bestseller-eier Anders Holch Povlsen som nå eier cirka 87 prosent av aksjene via sitt selskap "Aktieselskabet af 14.10.2012". Bestseller eier en rekke moteselskaper, inkludert Veromoda og Jack & Jones.

Stylepit ble tidligere regnet som en av de store nordiske nettbutikkene i motebransjen, sammen med nettbutikker som Ellos, H&M, Bubbleroom, Nelly og Boozt, samt tyske Zalando. Tiden vil vise om Stylepit igjen vil finne matchformen

Del artikkel: