Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fyndiq

Fyndiq
Netthandel

Fyndiq ble etablert i 2010 med mål om å lage en "Ullared på nätet". Det svenske selskapet har i dag blitt en populær svensk markedsplass for kunder som vil gjøre noen kupp på små gadgets.

ANNONSE

Fyndiq omsatte små og billige gadgets for over 300 millioner svenske kroner i 2015, hvilket var en oppgang mot 2014 på 60 prosent. I 2013 omsatte de for 123 millioner svenske kroner. 

De er i likhet med f.eks CDON Marketplace en markedsplass som selger varer fra andre nettbutikker og dermed ikke har noe eget varelager. Konkurrerer på mange måter også med nettselskaper som Blocket og Tradera. Mer enn 1500 nettbutikker er i dag tilknyttet Fyndiq.

Fyndiq selger per i dag kun på det svenske markedet. Fyndiq ble lansert i Tyskland i juni 2015, men måtte gi opp sin tyske satsing i april 2016 og er nå utelukkende på det svenske markedet.

Nettbutikken Fyndiq ble åpnet 5.august 2010. Det operative teamet besto den gangen av kun Dinesh Nayar og Micael Widell. Men historien til Fyndiq begynte allerede i 2008 Fredrik Norberg hadde kjøpt inn et parti med bambusvaser fra Vietnam som han hadde tenkt å selge i Sverige. Det viste seg å ikke være så lett. Det var da Norberg kom på ideen at det må jo finnes mange andre nettbutikker som også har "hyllevarmere" som de vil bli kvitt. Han slo seg sammen med Dinesh Nayar, Dan Nilsson, David Brudö og Micael Widell - og sammen skapte de Fyndiq.

Forretningsmodell:


fyndiq_forretningsmodell

fyndiq_forretningsmodell

Dinesh Nayar er i dag administrende direktør i selskapet.

Del artikkel: