Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

GameStop skal legge ned 200 butikker

Spillkjeden blir neste offer for butikkdøden
GameStop ser seg nødt til å stenge butikker for å forbedre lønnsomheten.
therese.karlsrud.haugen

Forventer flere nedleggelser de neste to årene.

ANNONSE

Den amerikanske spillkjeden GameStop har vært under press i lengre tid og har ikke klart å møte konkurransen fra hverken netthandelen eller det digitale salget av spill. I tillegg kommer det både ny Xbox og ny Playstation mot slutten av 2020, som medfører ytterligere redusert trafikk til butikkene nå. 

Kvartalsrapporten for andre kvartal viste et tap på fire milliarder kroner, som er en nedgang på 12 prosent. Dermed skal prognosene for hele året ha blitt justert, og selskapet forventer nå et fall i salget på 13-15 prosent i stedet for 5-10 prosent.

Forventer mer nedleggelser og tap

Gamestop har 5700 butikker spredd utover 14 land, men skal nå legge ned 180 til 200 av disse. Dette virker dessuten til å bare være første del av kjedens nedleggelser. Hvordan det vil påvirke deres norske butikker er uklart. 

- Vi forventer oss enda flere nedleggelser under de nærmeste ett til to årene. Vi har gode muligheter til å forbedre vår lønnsomhet gjennom å minske butikktettheten, forklarer Jim Bell, GameStops finansdirektør i forbindelse med rapporten, i følge vår søsternettside Ehandel.se

I følge Jim Bell forventer kjeden også å tape penger i tredje og fjerde kvartal, i vente på de nye spillkonsollene. 

Del artikkel: