ANNONSE

Gamezone dropper butikk - går «all in» på nettsalg

Gamezone dropper butikk - går «all in» på nettsalg
Selv om han selger færre dataspill enn før, så tjener Gamezone-eier Trond Aanensen mer penger enn noen gang før. - Vi treffer bredere og bedre med helt andre produkter, sier han til eHandel.com.
Bilde: Gamezone
Bjørn Skomakerstuen

De elektroniske spillenes tid er nærmest omme hos Gamezone. Gadgets, godteri, klær, samlekort og brettspill ga selskapet en omsetningsvekst på 25 prosent i fjor.

ANNONSE

Vi snakker om en stor kursendring for nettbutikken Gamezone, som inntil i mai i år også hadde en fysisk butikk i Kristiansand.

Mens mange pure playere drømmer om en fysisk butikk som kan spille på lag med nettbutikken, gjør Gamezone-eier Trond Aanensen det motsatte. Han går vekk fra omnikanal-konseptet.

Gamezone ble etablert som butikk for elektroniske spill i 2003. To år senere fulgte de på med nettbutikk.

Mindre penger fra butikk

Han legger ikke skjul på at det var med tungt hjerte han lukket og låste den fysiske butikken for godt for noen få uker siden. Han likte butikkbiten. Men, sier han:

- Vi hadde vokst ut av lokalene, og det var vanskelig å finne store nok lokaler sentralt i Kristiansand. Dessuten tilførte den fysiske butikken stadig mindre penger inn i totalen. De to siste årene lå omsetningen i butikken på åtte og 2,5 millioner kroner, forteller Aanensen.

Driftsinntektene for Gamezone i 2016 endte på totalt 34,7 millioner kroner - med et driftsresultat på fem millioner kroner.

Vi opererer under mottoet at det er forbudt å selge kjedelige produkter. Og jeg tror vi har truffet bra

Trond Aanensen

Han legger også til at det var krevende å vise bredden i utvalget i en butikk. I butikken klarte de bare å vise frem rundt 600 av de totalt 6000 varene de nå lagerfører.

- På nett er det uendelig med plass for den slags, sier han.

Dataspill betyr mindre enn før

- Jeg overtok Gamezone i 2009. Da var det elektroniske spill som gjaldt, forteller Aanensen, som kan se tilbake på en radikal salgsdupp i løpet av få år.

- For bare fem år siden utgjorde dataspillene 92 prosent av årsomsetningen. I dag utgjør det under 10 prosent av totalen. Likevel har vi doblet omsetningen, sier Aanensen, som har drevet med elektroniske spill siden han åpnet en Spaceworld-butikk i den sørlandske hovedstaden i 2001.

I dag er det vanligere å laste ned spillene på spillkonsollene som brukes, enn å trykke seg inn i en nettbutikk og kjøpe spillene og få dem levert fysisk i postkassen.

- Hvordan har dere klart å fortsette veksten?

- Utfordringen har vært  finne naturlige og relevante produkter som vi kan tilby kundene våre. Vi opererer under mottoet at det er forbudt å selge kjedelige produkter. Og jeg tror vi har truffet bra, sier sørlendingen.

Star Wars og Game of Thrones

Star Wars-tøfler og Game of Thrones-klær har vært med på å løfte omsetningen hos Aanensen & Co.

I fjor fikk de en omsetningsvekst på rundt 25 prosent - opp fra 27,6 millioner kroner i 2015 til 34,7 millioner kroner i fjor.

Han regner med å legge til ytterligere 2000 produkter i løpet av året.

- Vi er en nisjebutikk som satser på bredde. Det er viktig for oss, siden vi ikke selger supermange av hvert produkt.

Nettsalg av nye varegrupper som gadgets, godteri, klær, samleobjekter og brettspill har gjort at Gamezone treffer bredere og bedre ifølge Aanensen.

- Nett er morsommere enn butikk

Han likte å drive butikk. Men han må innrømme at det er enda morsommere å drive nettbutikk.

- Man får vite så mye mer om kundene på nett. Det er en vitenkap alt hva man kan finne ut av. Nett er utfordrende, men samtidig uhyre spennende, sier han avslutningsvis.

Del artikkel: