Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Går inn som storaksjonær i mote-event - skal løfte den norske motebransjen

Går inn som storaksjonær i mote-event - skal løfte den norske motebransjen
Foto: Bik Bok
Magnus Hjelle

Varner går inn i mote-eventet Oslo Runway og sier at de føler et stort ansvar for å utvikle interessen for norsk mote.

ANNONSE

Norges største motekonsern, Varner, som består av flere kjente motekjeder som Dressmann, Bik Bok, Cubus og Days Like This, går inn som betydelig aksjonær i Oslo Runway.

Fra tidligere har Bik Bok i samarbeid med Oslo Runway arrangert en designkonkurranse, med mål om å løfte frem og anerkjenne unge talenter, skriver Varner i pressemeldingen.

Oslo Runway skal forsterke og posisjonere norsk moteindustri på nye og engasjerende måter.

Som en av tre nye partnere, vil Varner bidra til dette arbeidet, både økonomisk og med sine store ressurser og unike kompetanse innen kommersiell mote.

- Som en stor og viktig del av norsk motelandskap opplever vi har et stort ansvar når det gjelder å øke kjennskapen og utvikle interessen for norsk mote, både nasjonalt og internasjonalt. Vi gleder oss til se hva vi kan få til sammen med de andre aktørene, sier eier og styreleder i Varner, Petter Varner.

Oslo Runway er et norsk mote-event, etablert i 2015, hvor merker viser frem sine kommende kolleksjoner til presse, kjøpere og influencere. Hver vinter og sen sommer holder Oslo Runway Norges største mote-event i Oslo, hvor de viser frem etablerte og nye norske designtalenter. 

Nylig skrev vi om at Varner er i trøbbel. De kan ha tapt så mye som 12 milliarder kroner i verdi. Inngåelsen av partnerskap med Oslo Runway kan være en god mulighet for Varner til å få økt innflytelse på det norske motemarkedet og gi dem økte muligheter til å fronte en større andel av sine merkevarer på mote-eventet, og dermed ta tilbake noe av det tapte på lengre sikt. Samtidig gjenstår det å se hvordan partnerskapet vil utspille seg og om dette i det hele tatt vil bli en konsekvens av samarbeidet. 

Del artikkel: