Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

GetInspired har født SportyKids!

Netthandel
info@netthandel.no

God forståelse av markedet og kundenes handlevaner har inspirert netthandelsgründer Silje Landevåg til å etablere nok en nisjesatsning.

ANNONSE

Det går unna i lokalene i Bromstadveien i Trondheim om dagen. Sist uke ble nysatsningen SportyKids.no offisielt åpnet, og om få uker kan GetInspired.no bli «Årets nettbutikk». De er nemlig en av fire nominerte nettbutikker i Bring sin årlige kåring av «Årets nettbutikk».

Netthandel.no har tittet bak fasaden og forsøker å avsløre strategien bak suksessen.

Fra breddefiasko til nisjesuksess

Nettbutikken GetInspired AS ble etablert i 2010.


Silje Landevåg

Silje Landevåg

- Etter ett år med bred satsning på mange ulike produkter, men uten særlig suksess, konkluderte vi at treningsklær til kvinner måtte være riktig nisjekonsept å satse videre på, forteller gründer Silje Landevåg.

Sammen med broren Sindre Landevåg som er daglig leder, har hun hatt ansvar for utviklingen av det som i dag er en av landets ledende merkevarer for netthandel med sporty kvinneklær.

Rask og lønnsom vekst

Siden strategien ble fastsatt i 2011 har det bare gått oppover. Kvinner er flittige shoppere. Salg av etablerte merkevarer i en bransje med stadig nye kolleksjoner, til en kundegruppe som liker å fornye seg, har gitt rom for både mersalg og etablering av langsiktige kundeforhold.

På en vanlig dag kan 16-17 000 treningsglade kvinner legge surferunden innom GetInspired.no. Bare siden november i fjor har det resultert i en kundebase med 22.500 registrerte kontokunder.

Resultatet kan måles i kroner og øre. Etter fire år med 100 prosent årlig vekst, nådde GetInspired AS i fjor en omsetning på 23,5 millioner kroner.

- Vi har et resultatkrav på minimum åtte prosent, og det har vi nådd, hvert år, sier Silje fornøyd.

Årets budsjett lyder på 45 millioner. Gode halvårstall har gitt grunnlag for å jekke opp forventningene.

- 47.000 effektuerte bestillinger så langt, har skapt forventning om ytterligere 40.000 – 50.000 ordrer før nyttårsklokkene ringer, supplerer bror og daglig leder Sindre.

- Vi kan ikke forvente en tilsvarende vekst i framtiden. Budsjettet for 2015 legger opp til en beskjeden vekst på 30 prosent, sier Sindre.

Suksessfaktorer

Nå ser familien seg om etter nye vekstmuligheter.

- Tilgangen til leverandører har vært en kritisk suksessfaktor for GetInspired. Det er dette mange nyetablerte sliter aller mest med, hevder Silje.

Med SportyKids.no kan gründerne langt på vei dra nytte av felles innkjøp, og mulighet for å forhandle rabatter hos innarbeidede leverandører. Godt renommé gjør at de i tillegg har mulighet til å velge og vrake blant andre aktuelle leverandører til nysatsningen.

Ny merkevare

Henvendelse til kvinner er et annet suksesskriterium de to gründerne ønsker å framheve. Det er helst kvinner som handler klær på vegne av familien.

Utsikten til mersalg hos den innarbeidede kundegruppen har vært avgjørende for beslutningen  om å utvide varesortimentet til også å omfatte barneklær. Tredjedelen av kundene til GetInspired.no antas å være interessert i å handle barneklær fra sin faste nettbutikk.

Når gründerne likevel har vurdert det som nødvendig å etablere en egen merkevare rettet mot barn, er det av hensyn til de to tredelene av dagens kunder som det antas ikke har barn i den aktuelle alderen.

- Kvinner uten barn kunne raskt ha mistet interessen dersom GetInspired.no plutselig også hadde begynt å selge barneklær, frykter Silje.

Heftig og personlig

En tredje kritisk suksessfaktor for GetInspired har vært heftig markedsføring: Både Silje og Sindre har digital markedsføring som en sentral og tidkrevende arbeidsoppgave. Det samme har en tredje av de fem fulltidsansatte. Dessuten er de i ferd med å ansette en webdesigner.

Hver eneste markedskrone går til digital markedsføring. Egne nettsider, sosiale medier som blogg, Facebook og Instagram, samt bannerannonser hos VG.no og Dagbladet.no.

55 000 følgere på Facebook er viktigste annonsekanalen. Her får de direkte lenke til nettbutikken. Nå merker de imidlertid en dreiing mot Instagram.  Kundene, særlig de yngre, bruker stadig mindre tid på bloggen, og blir mer opptatt av å se bilder av modeller som viser fram klærne. Utfordringen med Instagram, sett fra et markedføringssynspunkt, er å måle effekten av de enkelte kampanjene.

Markedsføringen legger vekt på det personlige. Kundene skal vite hvem de har med å gjøre. Selv alle de åtte kvinnene som står på og pakker for å få varene ut i samme takt som ordrene renner inn skal synes i markedsføringen, bedyrer Silje. Til og med postbudet har blitt kjendis på Instagram.

Til kjøperne venter det «krydder» i form av en liten personlig gave i hver pakke.

Godt vekstgrunnlag

Veksten så langt har vært egenfinansiert. Den oppgitte aksjekapitalen i Brønnøysund på 200 000 kroner for GetInspired AS og 30 000 kroner for SportyKids AS forteller langt fra hele historien, forsikrer Sindre.

- Vi har et godt finansielt grunnlag for videre ekspansjon, og ser mange muligheter. Etablering av nye nisjekonsept rettet mot andre kundegrupper kan være ett alternativ. Å ta begge konseptene til Sverige er et annet. Hvor vi lander er langt fra avgjort, sier daglig leder Sindre.

Søster og medgründer er mest opptatt av å videreutvikle satsningen mot den eksisterende kundegruppen.

- Når det gjelder salg av klær til kvinner har vi vist at vi er dyktige. Det er ikke sikkert vi vil være like dyktige overfor andre kundegrupper, avslutter Silje Landevåg, gründer av GetInspired AS.


Fra åpningsdagen til Sportykids hvor Stine Nilsskog som er daglig leder av Sportykids.no, klipper åpningssnoren.

Fra åpningsdagen til Sportykids hvor Stine Nilsskog som er daglig leder av Sportykids.no, klipper åpningssnoren.

 (Foto: GetInspired)

Del artikkel: