Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Gjeninnfører pakkeautomater

Ole Martin N. Evensmo

Posten lanserte pakkeautomater i 2007. Konseptet ble en fiasko. Årsaken var at kundene ikke var modne nok. Nå prøver Posten på nytt.

ANNONSE

Netthandelen i Norge er i sterk vekst og det er kanskje ikke så overraskende at Posten igjen satser på pakkeautomater.

– Posten har allerede et bredt utvalg av utleveringsalternativer og nå ønsker vi å tilby de som handler på nett enda større valgfrihet i en hektisk hverdag, sier konserndirektør for e-handel i Posten Norge, Gunnar Henriksen i en pressemelding.

Automatene vil bli plassert ut på sentrale steder der mange ferdes som for eksempel ved universiteter og høyskoler eller trafikknutepunkt. Posten starter med pakkeautomatene i de store byene.

– Vi jobber med en plan for hvor vi skal plassere ut automatene. Vi ser dette i sammenheng med hvor vi har postkontor eller Post i Butikk. Dette skal være et supplement til vårt eksisterende tilbud i postkassen, hjem på døren og Post i Butikk, sier Henriksen.

Pakkeautomater er blitt en populær utleveringskanal i mange land og Posten håper nå at også nordmenn vil ta pakkeautomatene i bruk.

– Det er en trend i samfunnet at vi betjener oss selv i stadig større grad. Automatiserte løsninger i kombinasjon med apper gjør at daglige gjøremål blir stadig enklere. Dette ønsker vi også at pakkeautomatene skal bidra til, avslutter Henriksen.

Slik bruker kunden pakkeautomaten

  1.  I nettbutikk velger kunden ønsket pakkeautomat.
  2. Gjennom Postens sporingsapp kan kunden følge pakken.
  3. Når pakken blir levert i pakkeautomaten får kunden en hentekode på sms.
  4. Kunden går til pakkeautomaten og taster den tilsendte koden.
  5. Luken åpner seg og kunden kan hente ut pakken.

Del artikkel: