Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Gjør suksess på nett - sikter mot 500 millioner kroner i snus-salg

Gjør suksess på nett - sikter mot 500 millioner kroner i snus-salg
De norske gründerne fra Snuslageret.no, som nå har fusjonert med Snusbolaget og blitt Nordisk Snus AS. Fra venstre: Patrick Hjetland og Kristian Malm.
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

Det svenske Snusbolaget fusjonerer med det norske Snuslageret, som har gjort det stort på å selge snus til 10-20 prosent billigere pris enn butikk-snus.

ANNONSE

Navnet på det fusjonerte selskapet er Nordisk Snus AS, og daglig leder er den norske snusgründeren Patrick Hjetland.

Så markedet for snus på nett

De to selskapene ble startet av unge gründere som så markedet for å selge snus på nett. De to svenskene Henrik Nordström og Linus Liljegren startet Snusbolaget i trange kår i en garasje. Snuslageret i Norge åpnet opp i 2016. 

Stadig flere snuser, og det merker snusgründerne, som har ambisiøse mål for fremtiden, selv om det koster. 

- Som selskap er vi i en typisk vekstfase, og det er ingen hemmelighet at det koster å vokse i den ekstreme farten vi gjør akkurat nå. Vi har et mål om 500 millioner kroner i samlet omsetning for gruppen i 2018, sier Patrick Hjetland, daglig leder i Nordisk Snus AS til eHandel.com

Vokser sterkt hver måned

I 2016 omsatte det svenske selskapet for 133,3 millioner kroner. Det norske norske selskapet har doblet omsetningen de siste årene, med stadige økninger per måned i årets første kvartal. Så mye som 20 prosent månedlig vekst, ifølge Nettavisen

Og det norsk-svenske selskapet ser fremdeles på det norske markedet som et marked med stort potensial.

- Vi ser helt klart på Norge som det viktigste markedet for videre vekst akkurat nå. Nylig etablerte vi oss i Sveits som også er et spennende marked med et stort potensiale, sier Hjetland til eHandel.com. 

Allerede klar for plain-pack

1. juli må snus- og røykpakker være i nøytral grønn pakning, såkalt plain-pack, med unntak av noen få varianter av snus som kan slippe unna fordi de har fjernet tobakken i snusen og dermed kan selges som tobakksurrogater med nikotin, på lik linje med niktontyggis, men ikke synlig i butikklokaler. 

Selv om snus-gründerne selger på nett, må de forholde seg til samme emballasjeregler som norske fysiske butikker.

- Vår norske virksomhet må også innrette seg etter de lover og regler som gjelder her i Norge. Når det gjelder Plain-pack er vi godt i gang med dette, og alt som sendes fra vårt lager i Halden er allerede i Plain-pack, sier Hjetland. 

Utvikler konseptbutikk

For eHandel.com kan Hjetland avsløre at det snart kommer en nyhet fra snusselskapet, som ikke bare ønsker å satse på netthandel, men også til dels på fysisk butikk. 

- Vi jobber nå med utviklingen av en konseptbutikk for snuslageret.no som vil være godt integrert mot vår nettbutikk. Denne vil være lokalisert sentralt i Oslo, og planen er å åpne dørene i løpet av 2018, avslutter Hjetland. 

PS: Tall fra Statistisk Sentralbyrå spår gode tider for snusgründerne. De viser at antall snusere siden 2012 har økt fra 9 til 12 prosent, og det er en overvekt av menn som snuser. 

Del artikkel: