Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Google blir konkurrent til norske nettbutikker

Ole Martin N. Evensmo

Nå begynner Google selv å selge mobiltelefoner, nettbrett og Chromecast i Norge via Google Play. Norske elektronikkforhandlere får dermed en ny konkurrent.

ANNONSE

Google Play har lenge solgt apps til norske kunder. Nylig ble utvalget utvidet med film og musikk, og nå får nordmenn også mulighet til å kjøpe fysiske produkter fra Google.

Frem til nå har det bare vært de aller ivrigste som har kunnet handle fysiske varer fra Googles nettbutikk ved å oppgi fiktiv adresse på kredittkortet og få varene sendt hjem til Norge via et logistikkfirma i USA. Øvrige har måttet nøye seg med Google Music, Google Movies og Android-apper.

Men nå er det altså også mulig å kjøpe fysiske varer, inkludert Chromecast, smartmobil og nettbrett i Nexus-serien, samt diverse tilbehør til de nevnte produktene. Enn så lenge selges ikke de nye datamaskinene Chromebook i nettbutikken, men dette er nå tilgjengelig i Googles tilsvarende nettbutikker i Sverige, Danmark og Finland, og kommer trolig snart også i den norske nettbutikken.

Prismessig viser det seg at Google Play har høyere utsalgspriser enn mange nettbutikker på det norske markedet. Google benekter overfor Digi.no at dette er bevisst.

– Nei, det er bra jobbet av norske nettbutikker i så fall. Prisene vil variere litt i markedet. Vi kan ikke nødvendigvis garantere den laveste prisen, sier Harald Skårn hos Google Norge.

For øvrig må man betale med Google Wallet, noe man ofte allerede har om man bruker Googles enheter. Hvis man ikke allerede har dette, er det bare å knytte bankkortet sitt til Google-kontoen din.

Del artikkel: