Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Google lanserer nytt verktøy for nettbutikker

Ole Martin N. Evensmo

Google åpner på lokket og serverer data som skal hjelpe nettbutikker å kjøpe annonser der de har størst effekt.

ANNONSE

Google samler inn enorme datamengder, både fra søk og annonsenettverkene sine, og nå avduker selskapet et nytt analyseverktøy som bruker disse dataene, spesifikt rettet mot for nettbutikker. Google ønsker selvfølgelig å selge flere annonser, men de er også under et press fra aktører som Facebook om å servere de mest målrettede verktøyene.

"Shopping Insights" som Google kaller verktøyet er lansert som et støtteverktøy for kjøp av Adwords- og Shopping-annonser. Med Shopping Insight kan nettbutikker sjekke hvordan søk etter spesifikke varer varierer i et land eller et område og over en tidsakse. I tillegg kan man sjekke fordeling av søk mellom mobil og desktop. Dermed skal nettbutikker kunne målrette sine kjøp av Shopping-annonser bedre.

Google gir flere eksempel på store forskjeller i USA: I Los Angeles søkes det mye mer etter spillkonsollen Microsoft Xbox enn Sony Playstation, men det i New York er omvendt. Shopping Insights kan minne om Google Trends, men er rettet analyse for nettbutikker og gir mer data.

Foreløpig dekker Googles nye analyseverktøyet bare USA og viser søk i 16 000 byer/områder og 5000 produkter, men Google understreker at dette bare er en start. Selskapet lanserer som regel tjenester i USA først og ruller så ut globalt med stadig flere funksjoner og høyere detaljgrad etterhvert.

Det er ikke vanskelig å tenke seg at Shopping Insights kan være et nyttig verktøy for norske nettbutikker. Når og hvor ofte nettkunder i langstrakte Norge søker etter og skal kjøpe piggdekk varierer nok sterkt.

Nytteverdien av Shopping Insights vil dog redusere i Norge på grunn av mye lavere søkevolumer, noe Google Trends i dag sliter med.

Du kan lese hele Google blog-innlegg om Shopping Insights-lanseringen her.

Del artikkel: