Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Gravlegger digital lommebok

Ole Martin N. Evensmo

Telenor, DNB og Sparebank1 satset sammen på digital betaling. Her er hvorfor det er slutt.

ANNONSE

Siden november 2014 har DNB, Telenor og Sparebank 1 samarbeidet om betalingsløsningen Valyou. Storsatsingen på den digitale lommeboken fikk mye oppmerksomhet ved lansering, men i et marked med tøff konkurranse og stadig flere aktører mener de tre selskapene at Valyou nå ikke lengre har livets rett.

- Etter en helhetlig vurdering har Valyous eiere valgt å legge ned driften i selskapet. Bakgrunnen for beslutningen er at man ikke har fått den ønskede veksten i kundeopptak, og at utrullingstakten av nye terminaler i butikkene har vært for lav. Det har heller ikke lykkes å engasjere det nødvendige antallet banker og mobiloperatører i løsningen, skriver Valyou på sine nettsider.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Utrullingstakten av nye terminaler i butikkene har vært for lav, og er noe av årsaken til at Valyou nå legges ned.

Utrullingstakten av nye terminaler i butikkene har vært for lav, og er noe av årsaken til at Valyou nå legges ned.
Foto: Valyou.

I begrunnelsen påpekes det at man har tro på digitale lommebøker, men at Valyou ikke nødvendigvis er det rette konseptet.

- Vi i Valyou er overbevist om at denne type mobilbetalingsløsninger er fremtiden, og at Valyou er bygget på en av de mest brukervennlige og fremtidsrettede teknologiene. At andre sentrale aktører i mobilbransjen som Apple og Samsung har valgt samme tekniske plattform viser at vi har jobbet i riktig retning. Likevel må vi akseptere at vi er for tidlig ute i forhold til markedet, og avvikling av virksomheten blir konsekvensen. Det til tross for at brukerne har vært fornøyde med løsningen.

Valyou avvikles med virkning fra 30. november 2015.

(Hovedfoto: DNB. Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, tidligere administrerende direktør Kirsten Idebøen i Sparebank 1-gruppen og konsernsjef Rune Bjerke i DNB da de testet Valyou i fjor.)

Del artikkel: