ANNONSE

H&M inngår samarbeid med "superapp"

H&M inngår samarbeid med "superapp"
H&Ms butikk i kinesiske Hanzhou.
Johanna Allhorn

Gir poeng som kundene kan handle for.

ANNONSE

Det er ikke bare i Norge og i resten av Norden at secondhand har fått en stor netthandelsboom. Også i Kina er bærekraft på alles lepper, som blant annet viser seg gjennom økt etterspørsel på bruktvarer. 

60 prosent av kundene født etter 1990

I følge opplysninger fra Alibaba Groups nyhetsside Alizila var Kinas netthandelsmarked for seconhand-produkter verdt 71 milliarder amerikanske dollar i 2017, noe som trolig også har økt siden. Antall brukere på kinesiske plattformer for såkalt brukthandel har under 2018 - i følge samme kilde - økt med 46 prosent, hvilket oppgis å være dobbelt så mye som landets netthandelsmarked. 

Secondhand står dog fremdeles for noen få prosent av Kinas totale netthandelsmarked. I følge Alizilia handler den sene utviklingen om at Kina tidligere har sett på det som ufint å kjøpe bruktvarer, men at landets millennials har et annet syn enn de tidligere generasjonene. Over 60 prosent av brukerne på Alibabas såkalte "recommerce"-plattform Xianyu, eller Idle Fish som den også heter, er født etter 1990. 

Kan selge, kjøpe og leie ut i samme app

Alibaba beskriver Idle Fish som en "superapp", hvilket i dette tilfelle innebærer at dens brukere kan kjøpe, selge og leie ut samt donere sine varer i samme app. Selskapet har allerede lignende opplegg i sine salgskanaler Taobao og Tmall. 

H&M er et av selskapene som samarbeider med Idle Fish. Den som selger eller donerer varer via Idle Fish får poeng, som senere kan brukes for å handle i H&Ms butikk på Tmall. 

Del artikkel: