Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

H&M på offensiven

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

H&M vokser raskt og inntar stadig flere markeder. I året som kommer skal tilstedeværelsen på nett også styrkes markant.

ANNONSE

H&M Group fortsetter veksten internasjonalt og økte salget med 14 prosent i oktober, sammenliknet med samme periode i fjor. Ved utgangen av måneden hadde kleskonsernet 3437 butikker, mot 3081 på samme tidspunkt året før og er verdens nest største klesselskap, kun slått av Inditex som blant annet eier Zara-kjeden.

H&M Group er mest kjent for H&M, men eier også flere andre kjeder. Kjedene Cheap Moday og & Other Stories har verken fysiske butikker eller nettbutikker som leverer til Norge. COS, Monki og Weekday har fysiske butikker i Norge, men ingen nettbutikk i Norge. H&M er dermed den eneste kjeden som selger både på nett og i butikk i Norge.

Selskapet har butikker i mer enn 50 land og melder nå at de også planlegger å åpne butikker i India, Peru, Sør-Afrika og Taiwan i løpet av 2015.

Også på nett har selskapet store ambisjoner for det kommende året. H&M har i dag nettbutikk i 13 markeder, inkludert Norge og resten av Norden, USA, UK, Italia, Nederland, Østerrike, Spania, Tyskland og Frankrike. Så sent som i september i år åpnet de også nettbutikk i Kina. H&M melder nå at de også planlegger å åpne nettbutikk i Belgia, Bulgaria, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Tsjekkia og Ungarn i løpet av året som kommer.

H&M holder sine salgstall på nett tett til brystet, men analytikere har tidligere uttalt at selskapet trolig omsatte for 8 milliarder svenske kroner på nett (det vil si vel 7 milliarder norske kroner) i 2013. Det gjør H&M til Nordens største netthandelselskap. Det er heller ikke kjent hva H&M omsetter for på nett i Norge, men totalt omsatte selskapet for rett i underkant av 4 milliarder kroner i Norge i 2013. Om man antar at 5 prosent av salget var på nett som er et forsiktig anslag, utgjør det 200 millioner kroner.

Del artikkel: