Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

Har du kontroll over merkevaren din på nett?

Har du kontroll over merkevaren din på nett?

Søkemotorer er en viktig trafikkilde for nesten alle nettsteder og nettbutikker. Merkevarene er essensielle i søkeprosessen og spiller en viktig rolle i det å skaffe målrettet trafikk til nettstedet.

I tillegg til annonsørens egen markedsføring, kan også andre aktører som konkurrenter, partnere og forhandlere prøve å utnytte merkevarene. For å beskytte merkevaren har TradeTracker.com utviklet et verktøy som overvåker bruken av bestemte søkeord på tvers av søkekanaler og oppdager misbruk av merkenavnet i søkeannonser. Den nye løsningen, AdMonitor®, avslører eventuelle merkevarekrenkelser og gjør at annonsører kan sikre at retningslinjene innen søkemotormarkedsføring (SEM) overholdes på affiliate- og alle andre markedsføringskampanjer.

Tidligere har det vært utfordrende å kunne dokumentere det hvis noen har misbrukt merkevaren til en annonsør. TradeTracker.com har som eneste affiliatenettverk nå lansert en integrert funksjon som gjør at annonsører kan overvåke egne merkevarer og andre søkeord i Google, Yahoo!, Bing etc.

AdMonitor® overvåker de utvalgte søkeordene i angitte søkemotorer et tilfeldig tidspunkt hver time, hele døgnet. Ved at søkene foretas ofte øker det sjansen for at AdMonitor® oppdager eksempelvis misbruk av merkevarene på ulike tidspunkt i døgnet, for eksempel kveld og natt.

I samarbeidet mellom annonsører og affiliatenettverk er det viktig at annonsører kan stole på trafikken som genereres gjennom affiliatenettverket. Det er en kjensgjerning at de fleste affiliatenettverk har opplevd tilfeller hvor affiliates har misbrukt merkevaren til annonsører i søkemotorene. Stian Longva i TradeTracker.com sier følgende om deres erfaringer:

«At noen har misbrukt merkevaren til en annonsør er dessverre noe vi har opplevd også i TradeTracker.com. Selv om vi har en transparent programvare hvor annonsører selv godkjenner affiliates og salgstransaksjoner, og i tillegg kan se trafikkildene, er det likevel mulig å skjule kilden slik at dette blir vanskelig å oppdage. Vi er glade for nå å ha lansert AdMonitor® slik at annonsører selv kan overvåke trafikken, ikke bare gjennom vårt nettverk, men også fra konkurrerende nettverk samt trafikken i søkemotorer generelt.»

AdMonitor® er for øyeblikket kun tilgjengelig for kunder av TradeTracker.com med tilhørende affiliateprogram.

(Foto: iStcokphoto)

Vi presiserer at dette er informasjon fra en av våre partnere. Artikkelen er skrevet for Tradetracker.

Del artikkel: