Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Har klart å skape sømløs handleopplevelse - belønnet med franchisepris

Har klart å skape sømløs handleopplevelse - belønnet med franchisepris
Eirik Jarl Nilssen og Frank Rune Røvde i Elkjøp.
Foto: Kaja Celine Rygh / Virke
Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Elkjøp ble onsdag kåret til årets franchisekjede. I finalen danket de ut Circle K, Pizzabakeren, Slettvoll og Specsavers.

ANNONSE

– Elkjøp lykkes meget godt med sitt franchisekonsept og kan vise til solid vekst gjennom nyetableringer og lønnsomhetsvekst hos eksisterende franchiseenheter, sier Frode Finsrud, daglig leder i rekrutteringsselskapet Cappa og juryleder i en pressmelding.

Prisen ble for første gang delt ut på Franchisekonferansen, arrangert av Hovedorganisasjonen Virke og Franchisearkitekt. 

– Det er imponerende i en bransje som er svært presset på marginer og som dreier raskt fra butikk til netthandel, fortsetter han.

Juryen opplyser at de har vurdert økonomisk utvikling, evne til tilpasning og fornyelse, franchisetakernes tilfredshet, kjedenes holdninger til bærekraft og samfunnsansvar og hvorvidt kjeden fremstår som et forbilde.

Jurylederen trekker frem at Elkjøp har svært tilfredse og lojale franchisetakere, og at kjedekontoret tilbyr alle støttefunksjoner som er nødvendige for deres suksess.

– I tillegg har Elkjøp hatt et sterkt fokus på omnikanal, og har lyktes med å skape en tilnærmet sømløs handleopplevelse mellom de ulike salgskanalene varehus, internett og kundesenter, avslutter han.

Del artikkel: