Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Har tapt 29 millioner på virtuelt kjøpesenter

Har tapt 29 millioner på virtuelt kjøpesenter
Skjermbilde: The Moon
Magnus Hjelle

Europris-arving Dag Høili er hovedaksjonær i selskapet The Moon som fra 2013 til nå har gått med underskudd. Samtidig utsettes lanseringen gang på gang.

ANNONSE

The Moon er et virituelt kjøpesenter, som skal la deg handle merkevarer gjennom en app. 

The Moons eier selv ingen varer. Deres forretningsidé er at kunden handler rett fra merkevarene som har tilgjengeliggjort sine varer i appen og deretter kommer inntekten som en andel av det som omsettes via markedsplassen. 

Søsknene Maria og Dag Høili hadde ved inngangen til 2016 lånt ut til sammen 16,5 millioner kroner til The Moon. I starten av 2018 hadde lånet økt til 21,4 millioner kroner. Søskenparet fikk mange millioner da faren Terje Høili solgte Europris i 2004.

Disse pengene skal ha gått til nødvendige investeringer, og nå melder Dagens Næringsliv at selskapet har gjennomført en vellykket test av kjøpesenterappen. 

- Etter testperioden kan vi si med 100 prosent sikkerhet at appen fungerer. Vi har fått positive tilbakemeldinger på prosjektet, som er det første i verden som kobler en virtuell løsning opp mot eksisterende lager.

Foreløpig har ikke daglig leder Kjell Hausmann noe konkret tidspunkt for lansering av appen, eller en ferdig strategi for hvor veien skal gå videre. 

– Det er helt avhengig av den strategien styret velger å peke ut fremover. Vi har et svært kompetent styre som jobber med strategien for hvordan vi ønsker at veien går videre. Når vi har den, kan vi si økonomisk hva det betyr. Vi har gjort det vi skulle. Vi har fått appen ut i Appstore og GooglePlay, og vi ser hva kundene gjør og ikke gjør, sier Hausmann.

Største eier i selskapet er Dag Høili som eier 71,62 prosent av selskapet.

Appen ligger i dag tilgjengelig for testing hos Google Play og Appstore. 

Del artikkel: