Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Har tapt 43 millioner kroner på syv år - to hovedårsaker til problemene

Har tapt 43 millioner kroner på syv år - to hovedårsaker til problemene
Foto: @ Jin Zan, via Wikimedia / Lisens CC-BY-SA-3.0
Ole Martin N. Evensmo

Omsetningen i mote- og interiørkjeden Indiska falt i fjor med 12 millioner kroner. Totalt tapte selskapet ni millioner kroner.

ANNONSE

Med ni millioner kroner i minus i fjor, har den svenskeide kjeden tapt 43 millioner kroner på det norske markedet i løpet av de siste syv årene.

I løpet av noen få få måneder har kjeden stengt fem ulønnsomme butikker i Norge, ifølge det nylig avlagte årsregnskapet som Dagens Næringsliv har fått innsyn i.

Med store underskudd over lang tid er nå mye av egenkapitalen i det norske selskapet borte og de svenske eierne vurderer nå å skyte inn mer penger. Men det gjøres neppe med et lett hjerte. Det svenske selskapet har også sine problemer. I fjor høst truet konkursspøkelset over Indiska og de ansatte ny daglig kjedeleder.Karin Lindahl

Da Karin Lindahl i fjor høst ble ansatt som kjedens nye toppsjef var hun tydelig på at digitalisering og endret kundeatferd er krevende for Indiska-kjeden.

- Det er med lidenskap for vårt kundetilbud, våre kunder og våre ansatte jeg ser frem imot å fortsetter vårt arbeid med å omstille selskapet til et moderne livsstilsselskap. Detaljhandelen er i rask forandring med digitalisering og ny kundeatferd og vi må fortsetter å tilpasse oss de nye utfordringene i en tøff omverden.

Totalt har kjeden nå syv butikker i Norge, i tillegg til nettbutikk.

 

Del artikkel: