Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Hedret for å hjelpe jenter med dårlig psykisk helse tilbake i jobb

Hedret for å hjelpe jenter med dårlig psykisk helse tilbake i jobb
Kicks har sammen med Mental Helse Ungdom sett til at rundt 20 jenter har fått arbeidspraksis i syv forskjellige butikker. Her fra åpningen av flaggskipbutikken på GlasMagasinet i Oslo. Personene på bildet er ikke en del av prosjektet.
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

Skjønnhetskjede hjelper unge jenter som sliter psykisk med å finne tilbake et fast holdepunkt i tilværelsen.

ANNONSE

Samfunnsansvar er en del av det å drive business.  

Tirsdag kveld denne uken ble Næringslivets Frivillighetspris tildelt kosmetikkjeden Kicks og organisasjonen Mental Helse Ungdom for deres samarbeid om arbeidstrening for unge jenter med dårlig psykisk helse.

Det er Hovedorganisasjonen Virke og Frivillighet Norge som deler ut prisen.

En hjelpende hånd tilbake til arbeidslivet

Prisvinneren er et prøveprosjekt som gir praksisplasser til unge jenter som sliter med dårlig psykisk helse.

Til nå har rundt 20 unge jenter fått praksisplass i syv butikker gjennom prosjektet, og det legges nå planer for å ekspandere til flere butikker og med flere deltakere.

Næringslivets Frivillighetspris

Næringslivets frivillighetspris ble for første gang utdelt i 2016, og skal fremme gode samarbeid mellom næringsliv og frivillig sektor.

Kandidatene må være en norsk bedrift som i samarbeid med en frivillig organisasjon har bidratt til å utvikle samfunnet og gjort en forskjell i enkeltmenneskers liv. 

Fjorårets vinnere av Næringslivets Frivillighetspris var TrønderEnergi og Røde Kors for prosjektet «Nettverk etter soning», et tilbud til tidligere straffedømte som er på vei tilbake til et nytt liv.

- Dette er så fortjent! Kicks og Mental Helse Ungdom viser hvorfor næringslivet rebdisog frivilligheten trenger hverandre. Dette prosjektet løser utfordringer både for enkeltmenneskene, for bedriften og for samfunnet, sier administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen.

I juryens begrunnelse står det følgende:

«Juryen er særlig imponert over hvordan de har skapt et samarbeid som gir verdier for alle som deltar i prosjektet. De er et eksempel som inspirerer og rører. Samarbeidet mellom varehandelen og frivilligheten gjør at alle kan føle seg bra, både på innsiden og på utsiden. De skaper ny kunnskap og nye metoder for å sikre et arbeidsliv som inkluderer alle». 

Del artikkel: