Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Hekta på Tur - fikk idé til nettbutikk etter kjølig padletur

Hekta på Tur - fikk idé til nettbutikk etter kjølig padletur
En glad gjeng fra nettbutikken hektapatur.no etter å ha vunnet prisen for Årets Logistikkopplevelse 2018.
therese.karlsrud.haugen

Solgte turutstyr for 40 millioner i fjor.

ANNONSE

Da Rune Kjeldsen og en kamerat var på padletur oppover Telemarkskanalen en gang i april 2011, snødde det vannrett og temperaturen var null grader. Det var da han fant ut at når du er varm, tørr og mett - ja, da er det fint å være ute.

Dette var idéen som skulle legge grobunn for nettbutikken hektapatur.no., som i dag selger turutstyr for 40 millioner kroner. Kjeldsen eide på tidspunktet selskapet RKC AS, som er Norges ledende importørgrossist av blant annet lekestuer.

- Jeg solgte mitt tidligere selskap RKC AS, som jeg hadde drevet i 25 år til et hollandsk konsern og starta Hekta på Tur i 2012 under familieselskapet Pondius Holding, som eies av meg, kona mi og barna våre, sier daglig leder i Hekta På Tur, Rune Kjeldsen, til eHandel.com.

- Et dristig navn for en nettbutikk

I dag består selskapet av 10 fulltidsansatte, og et lager på 2700 kvadratmeter i Stokke, i Vestfold.

- Jeg hadde ingen erfaring med netthandel fra før, men har alltid vært fokusert på å ansette folk som er flinkere enn meg. Netthandel er veldig annerledes, veldig krevende, veldig vanskelig og utrolig gøy. Alt er så transparent, og det som er bra i dag kan være dårlig i morra.

Selskapets største fokus er å skape turglede, og har en visjon om å gi kvalitetsbevisste friluftsfolk, nybegynnere og "fjellfanter" en bedre turopplevelse. Navnet landet dermed på "Hekta på Tur".

- Det er i grunn et veldig dristig navn på en nettbutikk med "å" og tre ord - men det funker!

Ble Årets Logistikkopplevelse 2018

I fjor fikk Hekta På Tur den årlige prisen for Årets Logistikkopplevelse, som dekker alle nettbutikker i Norge på tvers av bransjer.

Det hele begynner med en nomineringsprosess, der alle kan nominere sine favoritter. Det blir deretter overtatt av en fagjury, som gjør testkjøp i form av å klage på varer, måle leveringstid, sjekke grad av informasjon, returhåndtering osv. Med andre ord en type "secret shopper" på nett, som tester butikken din på alle mulige måter.

- Vi ble nominert uten at jeg visste det, så når jeg ble kontaktet til å være med på prisutdeling sa jeg at jeg ikke hadde tid. Jeg fant etterhvert ut at jeg kanskje burde ta en mandag fri til dette. Etter at vi vant følte jeg at vi rykket opp i eliteserien.

Investerte 35 millioner i fjor

Hekta på Tur sin omsetning landet i fjor på 40 millioner kroner, som var en økning fra 31,7 millioner i 2017. Resultatet for 2018 gikk imidlertid ned til 4,2 millioner fra 5,3 millioner i 2017. Nedgangen skyldes selskapets store investeringer.

- I fjor investerte vi 35 millioner i virksomheten, og har stor investeringsvilje for fremtiden. Mye på grunn av at vi ser ting i et evighetsperspektiv.

Planen er at barna skal ta over familiebedriften i fremtiden. Selskapet har dermed et sterkt fokus på å bygge en bunnsolid virksomhet, som kan fungere i et lengre perspektiv. Kjeldsen mener også at de har en annen filosofi når det kommer til vekst, sammenlignet med andre aktører i bransjen.

-  Vi ønsker å være en faghandel med kompetanse, og som kan det vi holder på med. Vi er veldig opptatt av at forbrukeren får en god opplevelse, og ha en vekst der kvaliteten kan beholdes hele veien. Vi skal henge med på alt, men ikke vokse så mye til enhver tid. Vi har en helt annen vekst-filosofi enn mange av de andre som ønsker å vokse veldig fort.

Ikke bekymret for Amazon

Per dags dato har friluftsbutikken opptil 12 000 varelinjer, og ønsker å spisse sortimentet ytterligere for å bli enda bedre i tiden fremover.

Kjeldsen er ikke redd for utenlandske nettgiganter, men ser for seg at mye vil skje med netthandelen innen de neste fem årene. Han trekker blant annet frem generasjonen født etter 1990, som en mulig utfordring.

- Jeg tror at Generasjonen Z begynner å handle våre type varer, noe jeg tror blir veldig utfordrende og spennende. De kommer til å stille veldig sterke krav til speed og enkelhet, og fortsetter:

- For de store aktørene som Amazon er jeg ikke bekymret. Når de etablerte seg i USA var det i e-handelens begynnelse, men her i Europa er det nå andre som har etablert seg. Det gjelder bare å ha fokus på sin egen bedrift, og det man er god på og dermed videreutvikle det hele tiden. Om du ikke er god nok vil du naturlig nok falle av, så det er jo nettopp det du må være hele tiden.

Del artikkel: