Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Helseminister Bent Høie åpnet for alt av medisiner på nett

Helseminister Bent Høie åpnet for alt av medisiner på nett
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) trykket på den røde knappen som offisielt markerte at norske nettapotek fra i dag av kan selge reseptbelagt medisin. (Foto: Magnus Dorati/CC BY 3.0)
Netthandel

Onsdag morgen trykket Bent Høie på den røde knappen som offisielt markerte at nettapoteker fra i dag av kan selge reseptbelagte medisiner.

ANNONSE

- Dette er en stor milepæl for vår næring som har levert legemidler til det norske folk i over 400 år. Vi er glade for at våre kunder nå også kan handle reseptmedisin via internett, og er takknemlig for at dagens regjering har lagt til rette for dette. Nettapotek er en stor forenkling, spesielt for de som bor langt fra nærmeste apotek, sa Øyvind Winther, administrerende direktør i Apotek 1, i forbindelse med den store dagen for apotekbransjen i Norge.

Onsdag morgen var det storfint besøk av helseminister Bent Høie på hovedkontoret til Apotek 1 på Skårer i Lørenskog kommune.

Etter noen korte ord om viktigheten av å kunne handle reseptbelagte medisiner på nett, og ikke minst gratulere bransjen med et nytt bein å stå på, så trykket han på en rød knapp som skulle indikere at nå var et nytt apotekhistorisk kapittel påbegynt.

- Dette er en dag å feire, sa helse- og omsorgsministeren før han trykket på knappen.

Trygt med BankID

Det vil være like trygt å handle legemidler på nett som i fysisk apotek.

I dag sender alle norske leger resepter til en database, som alle apotek har tilgang til. Kunden identifiserer seg med Bank ID og personlig passord, bestiller sine resepter og velger levering på dør, i et apotek eller post i butikk. Kunden vil også ha god oversikt over egne resepter.

- Alternativene vil være å hente varene innen én time i et av våre 337 apotek, få hjemlevering eller hente på posten. For noen medisiner er det egne regler for hvilken levering som er mulig, i slike tilfeller vil man få informasjon om dette, sier Winther i en pressemelding.

Glede i Sandefjord

Denne dagen har de ansatte på Komplett Apotek i Sandefjord ventet lenge på.

- Nå blir hverdagen enklere for mange nordmenn, sier Geir Eide, administrerende direktør i Komplett Apotek.

- Mange kronikere vil derfor få leveranser hjem på døra. Vi vil ha stor bredde i produktutvalget, kort leveringstid og god tilgang på faglig rådgivning. Blå resepter håndteres på samme måte som i andre apotek. Hver enkelt resept blir kontrollert av en av våre farmasøyter før den blir istandgjort og sendt i diskret innpakning, sier Eide i en pressemelding som ble sendt ut tidlig onsdag morgen.

Del artikkel: