Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Helt ny Magento endelig lansert

Ole Martin N. Evensmo

Etter fem års venting lanserte Magento i går endelig en helt omskrevet versjon av den populære nettbutikkløsningen.

ANNONSE

Som Netthandel.no skrev tidlig i oktober, lovet Magento å lansere sin lenge ventede versjon 2.0 i løpet av året og i går trakk det som nå er to selskaper av lakenet.

Magento er en av de mest populære netthandelsplattformene i verden og har blitt markedsleder for mellomstore nettbutikker.

Magentos popularitet skyldes ikke oppgraderingstempoet. Selskapet bak Magento begynte å snakke om en totalt omskrevet plattform allerede i 2010. Siden den gang har selskapet blant annet vært eid av Ebay, men lever nå som et uavhengig selskap under navnet Magento Commerce.

De viktigste nyheten i den totalt omskrevne versjon 2.0 er økt fart og evne til å skalere oppover for å være plattform for større nettbutikker. Magento har gjort en lang rekke grep på alle nivåer for å øke ytelsen og rydde opp fjerne gamle flaskehalser. Men 2.0-versjonen inneholder ingen nye funksjoner i seg selv. Det vil følge etterhvert i form av oppgraderinger, den første lovet "i løpet av første kvartal" til neste år.

Versjon 2.0 er lansert i to versjoner, en gratis Magento Community Edition og den betalte Magento Enterprise Edition 2.0. Nettbutikker som bruker Magento vil dog neppe kaste seg over den nye versjonen. Fordi Magento er skrevet om fra bunnen, må dessverre alle tredjepartstillegg også skrives om. Trollweb, en av de største tilbyderene av Magento i Norge understreket overfor Netthandel.no i oktober at å gå fra Magento 1.x til 2 er en konvertering, ikke en oppgradering. Selskapet anslår derfor at de vil flytte de første kundene over på 2.0-versjonen i løpet av andre kvartal neste år.

Du kan lese mer om Magento 2.0 i artikkelen Ny versjon av Magento endelig klar på Netthandel.no eller på hjemmesiden til Magento Commerce.

Del artikkel: