Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Helthjem satser på norskproduserte el-kjøretøy

Helthjem satser på norskproduserte el-kjøretøy
Helthjem-nettverket ruller nå ut et knippe elektriske firehjulinger i Sarpsborg og Fredrikstad, som skal levere pakker på en mer miljøvennlig måte.
Foto: Pressebilde: Helthjem
therese.karlsrud.haugen

Innleder nytt testprosjekt for grønnere pakkelevering.

ANNONSE

Med nesten 52 millioner kilometer kjørt hvert år ser nå logistikkselskapet helthjem på mer miljøvennlige distribusjonsmetoder og innleder med dette et helt nytt testprosjekt.

Med prosjektet skal selskapet, som eies av mediekonsernene Schibsted, Amedia og Polaris, kartlegge om mindre, elektriske kjøretøy er en del av løsningen. 

70 prosent mindre utslipp

Som en start vil de nye kjøretøyene, som skal være norskproduserte og elektriske firhjulinger, først rulles ut i Sarpsborg og Fredrikstad. 

- De elektriske firehjulingene vi tester i dette prosjektet heter Paxster, og er produsert i Sarpsborg, så dette er helnorske og kortreiste kjøretøy. Fordi bilene er åpne og ikke har dører, kommer sjåførene tettere på leveringspunktene, de kan sitte komfortabelt og oppreist, og utleveringen blir mer effektiv, sier regionsjef for helthjem i Romerike og Østfold, Jens O. Aardalsbakke, som er ansvarlig for testprosjektet, i en pressemelding. 

Foreløpige beregninger skal visst nok vise at logistikkselskapet kan oppnå 60-70 prosent reduksjon i utslipp ved å gå over til slike kjøretøy. Samtidig forteller Aardalsbakke at testsjåførene så langt er svært positive. 

Les også: Kraftig økning i levering mellom privatpersoner

Elektriske golfbiler på landet



André Braathen, kommunikasjonsdirektør for helthjem.

Senere i høst vil også jakten på mer miljøvennlige leveringsmetoder fortsette og selskapet vil da teste en helelektrisk og ombygget golfbil. Tanken med dette kjøretøyet er at det kan brukes i mer landlige strøk, der avstandene blir for store for firehjulingene. 

Helthjem jobber dessuten med ulike insentivordninger for å få sjåførene sine til å velge mer miljøvennlige alternativer, da de fleste av budene til selskapet benytter sine egne biler i transporten. 

- Vi oppfordrer alle som jobber for oss til å ta miljøvennlige valg, og vi har blant annet utarbeidet en veileder til det vi kaller “Grønn distribusjon”. Den gir informasjon om fordelene ved å velge en elektrisk bil, og tips til smart kjøring både på drivstoff og strøm, forteller André Braathen, kommunikasjonsdirektør i helthjem.

Del artikkel: