Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Her er nettgründerne som lykkes igjen og igjen

Her er nettgründerne som lykkes igjen og igjen
Svenske Jarno Vanhatapio (i midten) flankeres av norske Eric Sandtrø (t.v.) og danske Jesper Buch.
Bilde: Fjellsport/NA-KD/Jesper Buch
Ole Martin N. Evensmo

Mange drømmer om å skape en nettbutikk som tar verden med storm. Enkelte har ikke bare gjort det én gang - men flere ganger.

ANNONSE

Å skape én suksess på nett er noe mange drømmer om og noen også klarer. Men å skape to netthandelssuksesser er enda større. Vi har sett nærmere på noen som har gjort nettopp dette.

Jarno Vanhatapio

Jarno Vanhatapio etablerte moteselskapet Nelly i 2003, som han senere solgte til Qliro Group (daværende CDON). Etter det gikk han inn i dyremat-bransjen og etablerte ZooZoo.com. Ambisjonen var å bli størst på dyremat i Norden. ZooZoo ble aldri noen stor suksess og ble solgt til Animail. Etter dette startet han motebutikken NA-KD som nå omsetter for flere hundre millioner kroner og gjør stor suksess.

Kajsa Leander og Ernst Malmsten

Kajsa Leander og Ernst Malmsten grunnla sammen Bokus.com og motebutikken Boo.com. Internettbokhandelen Bokus ble senere solgt til KF Media. Bokus er en stor aktør i dag, og eies av Akademibokhandeln. Boo.com gikk konkurs i år 2000.

Einar Øgrey Brandsdal

Einar Øgrey Brandsdal etablerte auksjonsnettstedet Netthandelen.no. Senere gründet han blant annet sminkebutikken Blivakker.no, som oogså gjør det skarpt i flere land under navnet Cocopanda. Med sminke- og skjønnhetskonseptet fikk han hjelp av entreprenøren Stein Inge Hansen som senere etablerte Blush.no. Øgrey Brandsdal har også vært med som medgründer i Nfoto.no og Gitarhuset.no.Einar Øgrey Brandsdal.   Bilde: Joachim Løschbrand/Brandsdal Group

Jesper Buch

Jesper Buch grunnla take away-nettstedet Just-Eat som i dag finnes i 13 ulike marked. Jesper Buch er også medgründer av Miinto.

Pär Svärdson

Pär Svärdson grunnla suksess-selskapet Adlibris sammen med none kollegaer. Deretter startet han nettapoteket Apotea som var Sveriges første «fullskala-apotek» uten noen fysiske butikker. Apotea er i dag en av Sveriges største nettbutikker. Pär Svärdson har også eierandeler i nettselskapene Jakt.se og Fiske.se. Svärdson er i tillegg til dette også en av medgründerne av nettbutikken Delitea som selger mat på nett.Pär Svärdson. Bilde: Apotea

Brødrene Fredriksson

Marcus, Oscar og Victor Fredriksson fra Karlstad grunnla sammen nettselskapet Bythjul.com i 2012. Brødrene var studenter da de grunnla selskapet som i dag er en av Nordens største aktører innen salg av bildekk og felger på nett. Sammen med Torkel Hallander, som var Bythjuls administrerende direktør, grunnla de Nordic Etail som bygde opp nettselskapene Cykelkraft, Mekster, Gårdssellskapet, Textilgallerian og Apomera.

Eric Sandtrø

Eric Sandtrø er en av Komplett-grunderne, men han har også startet nettbutikkene Fjellsport.no/Tindberg.se sammen med flere tidligere Komplett-kollegaer. Eric Sandtrø. Foto: Fjellsport

Daniel Mühlbach

Daniel Mühlbach er mannen bak de to store nettselskapene Lensway og Footway. Lensway grunnla han sammen med Herman Ofenböck i 1999. I dag omsetter selskapet for mer enn 500 millioner svenske kroner. Daniel Mühlbach forlot senere Lensway for å starte Footway som nå er markedsleder innen sko på nett.Daniel Mühlbach. Bilde: Footway

Stein Inge Svensen

I 2009 startet Stein Inge Svensen netthandels-selskapet Lensit. I 2015 solgte han selskapet til tyske Mister Spex. Svensen brukte en del av pengene fra salget og etablerte nettbutikken Garnius.

Ole Sauar

Ole Sauar er mannen bak nettselskapet Jollyroom som omsetter barneutstyr for godt over milliarden. Sauar er også en av Komplett-gründerne.Ole Sauar. Foto: Frank Brenna

Stein Inge Hansen

Blush.no, som i dag eies av Komplett Group, er Stein Inge Hansens nettbaby. Han var også en av medgründerne av Blivakker sammen med Einar Øgrey Brandsdal.

Og her er noen andre ...

Det du har sett over her er eksempler på entreprenører som har grunnlagt flere nettbutikker. Det finnes selvsagt også en lang rekke med andre dyktige gründere og netthandels-profiler som kan skilte med sterke CV-er.

Som for eksempel Ida Backlund, gründeren bak Rapunzel of Sweden og medgründer av av moteselskapet Stylelevel.com, danske Morten Strunge, gründeren av Winefamily og Mofibo som senere ble solgt til svenske Storytel, Jacob Risgaard, som grunnla den store danske nettbutikken Coolshop - og senere frakttjenesten Coolrunner, Svante Tegner, gründeren av moteselskapet Bubbleroom som senere ble solgt til Consortio Fashion Group. Tegner har også startet Doktor.se, som jobber med digital sykepleie.

Vi kan også nevne Dan Nilsson, gründeren av Roliga Prylar og medgründer av Fyndiq, og Mikael Olander som har hatt betydningsfulle roller hos CDON og Bygghemma

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i august 2017, men som nå er oppdatert.

Del artikkel: